– Jeg vil nå så langt som mulig. Jeg vil bli en av de beste spissene i verden. Jeg skal ikke lyge om det. Men jeg vet det er en lang vei å gå ennå, og det nytter ikke å slappe av, sier Moldes spiss-juvel Erling Braut Håland.
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mener han kan nå langt.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Han har alle muligheter til å bli en veldig, veldig god spiss hvis han gjør ting riktig og hvis vi holder han skadefri, sier Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg lever for fotballen

Etter 4-målsshowet mot Brann forrige helg er 17-årige Braut Håland blitt en snakkis. Eurosport er kjent med at flere storklubber kommer for å se talentet når Molde tar imot Vålerenga. Selv lar ikke unggutten seg påvirke av dette.
– Jeg lever for fotballen. Det er det kjekkeste jeg vet om. Jeg går hjem og ser på fotball, jeg kommer her og spiller fotball. Det er det kjekkeste jeg vet om, så selvfølgelig brenner jeg for det. Det er en selvfølge, sier Braut Håland til Eurosport.
Solskjær forteller at han er god til å håndtere press og ikke lar seg påvirke av rykter.
– Det kommer litt av der han kommer fra. Alfie har opplevd oppturer og nedtur, jeg er sikker på at de har hatt mange fine samtaler om hvordan man skal håndtere medgang og motgang. Det har jeg også. Han kan ikke komme for høyt opp når det går bra, eller grave seg ned når det går dårlig. Men som spiss er han veldig kald foran mål - når han først får sjansene så syns jeg han er kald, sier Solskjær.
Saken fortsetter under videoen:

Fire mål mot Brann

Håland forteller hvordan han jobber for å bli bedre når han er alene mot keeperen foran mål.
– Du må se det litt an, er keeperen langt ute så er det bare å gå forbi han. Jeg øver på det hver dag, prøver å bli bedre og knekke koder sammen med Ole Gunnar og de andre i teamet. Det er jobbing hver dag og prøve å bli bedre på det, sier Håland.
Da han satte inn fire mål mot serielederen Brann forteller Solskjær at han var imponert over hvor rolig han var.
– Han var imponerende rolig når han satte ballen i mål. Han har lange steg, og du ser vi traff bra på hvor mye han trente - han hadde lette bein, de lange sjumilsstegene, han Ivo Caprino-figuren som skal på andre enden av verden for å hente vann. Den dagen hadde han. Kroppen var koordinert, sier Solskjær.

Høydepunktene: Se Håland smadre Brann med Manchester United på tribunen

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05