Den 25 år gamle forsvarsspilleren kunne havnet i den amerikanske MLS-ligaen, etter at Molde nylig fikk et bud på ham. Det skriver Nettavisen.
Solskjær forteller til avisen at budet skal ha vært såpass høyt og fra en god klubb, at romsdalsklubben aksepterte det. Verken Solskjær eller Gabrielsen vil fortelle nøyaktig hvilken klubb det skal være snakk om, men spilleren selv bekrefter at det skal være snakk om en MLS-klubb.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53

– Klarer ikke å beholde ham

Men da spilleren fikk høre om budet, valgte han å avslå. Molde-kapteinen sier til Nettavisen at det føltes feil, og at USA ikke var det neste steget han hadde sett for seg.
– Og jeg har familie som jeg ikke hadde fått pratet ordentlig med, og da tok jeg hensyn til de andre rundt meg. Førsteprioriteten er familien min, og så får vi ta meg i ettertid. Det var sånn jeg tenkte, forteller han til avisen.
Kontrakten til Gabrielsen utløper etter 2019-sesongen, og han mener det er på tide å prøve seg på et høyere nivå enn Eliteserien. Men altså ikke i USA. Trener Solskjær er overbevist om at den sjansen kommer, ganske snart.
– Jeg er ikke sikker på at jeg klarer å beholde ham så lenge. Han er fysisk ekstrem, han er rask, sterk i lufta og en midtstopper det er vanskelig å spille mot. Han er også veldig god en mot en. Det er ikke sikkert vi ser ham hele kommende sesong i Norge, roser Molde-sjefen.

– Klart jeg vil til utlandet

25-åringen kom til Molde i 2014, etter fem år i Lillestrøm. Han begynner å få en god pondus med Eliteserie-spill, med snaue 150 kamper.
Han presiserer at han ikke er fornøyd med å forbli i Molde, til tross for at han takket nei til et Amerika-eventyr.
– Nei, er du gæren? I fjor hadde jeg ikke et godt år, jeg var mye skadet og i dårlig form, og fikk det ikke helt til. Ambisjonene mine i år er å være en av de beste stopperne i Norge. Det føler jeg at jeg er når jeg er i form, men da må jeg bevise det. Jeg spiller ikke fotball for å bli en legende i Eliteserien, det er ikke min stil. Klart jeg vil til utlandet. Jeg vil prøve nye ting. Jeg har vært ti år i Eliteserien nå, så jeg har lyst til å komme meg ut, men da må jeg prestere først, sier han til Nettavisen.
Molde er for tiden på treningsleir i Spania. De møter Sandefjord hjemme i sin første kamp - som spilles 11. mars. Kampen ser du på Eurosport Player.
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10
Eliteserien
Spissreserven skal krige seg inn i laget: – Vil ikke være et andrevalg for evig
02/04/2022 PÅ 10:28