I fjor ble det kjent at en spiller i Molde FK er blitt anmeldt og siktet for voldtekt. Ifølge VG skal statsadvokaten nå ha besluttet å ta ut tiltale mot spilleren etter at etterforskningen ble ferdigstilt.
innholdet i tiltalen er ikke blitt kjent ettersom saken kan gå for lukkede dører.
– Den er sendt til beramming i Romsdal tingrett. Jeg kommer ikke til å gå videre inn på detaljene i saken, sier statsadvokat Ingvild Thorn Norheim til VG.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Molde-spilleren fikk tiltalen forkynt fredag.
– Min klient er overrasket over at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale. Han erkjenner ikke straffskyld og ser frem til å forklare seg for retten, skriver tiltaltes forsvarer, advokat Øyvind Panzer Iversen i en SMS til VG.
Advokat Mette Ekroll Nyland som bistår den fornærmede kvinnen sier at hennes klient er glad for at saken har kommet et steg videre.
– Hun er glad for å bli trodd av politiet, sier Nyland.
Ifølge Romsdals Budstikke er strafferammen på opp til ti års fengsel, mens minstestraffen er på tre år.
Molde-direktør Øystein Neerland ønsker ikke å uttale seg om eventuelle konsekvenser tiltalen kan få for spilleren før saken er behandlet og avgjort i rettsapparatet.
– Vi noterer at påtalemyndighetene har tatt ut tiltale. Tingretten skal nå behandle saken. Tidspunktet for dette er vi ikke kjent med foreløpig. Vi vil vurdere hvordan vi skal håndtere dette hos oss. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere, skriver Neerland i en SMS til Romsdals Budstikke.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12