Det bekrefter NFF i en pressemelding på sin hjemmeside.
Utlånsavtalen som ble inngått mellom klubbene skal ha inneholdt en bestemmelse om at spillerne ikke kunne spille mot Molde mens de var på utlån i FK Haugesund. Dette strider mot NFFs regelverk som sier at det ikke kan avtales vilkår knyttet til bruk av spillere på utlån i spesielle kamper eller tidsrom.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 KLOKKEN 18:04
Klubbene har fått 20.000 kroner hver i bot.
I sin begrunnelse skriver doms- og sanksjonsutvalget blant annet dette:
«Slike avtaler er egnet til å påvirke seriespillet og vil kunne ha uheldige konsekvenser for andre klubber i serien. Allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier derfor at det reageres strengt mot slike overtredelser.»
Etter at det ble påpekt overfor klubbene at slike vilkår er brudd på regelverket, endte det likevel med at både Wadji og Svendsen spilte kampen. Wadji fra start, mens Svendsen kom inn som innbytter.
– Det er ingen tvil om at avtalen ble inngått mellom klubbene. At klubbene senere ble enige om at avtalen ikke skulle gjelder, endrer ikke det forhold at det tidligere var inngått en urettmessig avtale. Utvalget legger derfor til grunn at det foreligger et brudd på NFFs overgangsreglement», fastslår doms- og sanksjonsutvalget.
Molde vant for øvrig kampen 2-0 etter scoringer av Leke James og Kristoffer Haugen.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 KLOKKEN 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 KLOKKEN 17:12