Tromsø hadde kun vunnet én av sine seks siste Eliteserie-kamper før de tok i mot Molde søndag. Ole Gunnar Solskjærs menn hadde til sammenligning fem seiere på sine seks siste kamper, og tre strake trepoengere på bortebane.

Molde opp i ledelsen

Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Etter 19 minutter var det bortelaget som tok ledelsen i Tromsø. Petter Strand slo ut til Kristoffer Haugen på venstre, han slo deretter et lavt innlegg inn til en umarkert Etzaz Hussain som dempet, vendte opp og satte ballen kontant i nettet bak Tromsøs sisteskanse.
Dette var Hussains femte mål for sesongen, og hans tredje mot Tromsø i år.

Valakari utlignet

Kun minutter etter scoringen var Leke James nære ved å doble ledelsen for bortelaget, men nigerianeren klarte ikke å få sitt første seriemål for blåtrøyene alene mot Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn.
I stedet kom Tromsø på en kontring langs høyresiden. Ballen ble slått lavt inn i boksen av Robert Taylor, ballen endte opp hos Onni Valakari som avsluttet via to Molde-spillere og i mål.

Aursnes og Eikrem-show.

Moldes toppscorer Erling Braut Håland gikk av banen med skade i forrige seriekamp mot Start, og er med det ute resten av sesongen. Det betyr at noen andre må ta ansvar for å score mål for romsdalingene.
Mye kan tyde på at dette blir midtbanespillernes jobb. Etter at Hussain scoret det første, var det nemlig Fredrik Aursnes sin tur etter 36 minutter. 22-åringen lobbet ballen elegant over Tromsøs keeper etter å blitt tredd gjennom av midtbanemakker Magnus Wolff Eikrem. Dermed gikk Molde til pause med ledelsen.
Molde fortsatte å kjøre på etter hvilen. Ti minutter ut i andre omgang byttet målscorer Aursnes og hovmester Eikrem roller, og sistnevnte plasserte ballen elegant til høyre for keeper og i mål, og kampen så ut til å være tapt for Tromsø.
– Klart det er viktig at midtbanen bidrar med mål. Etzaz, Fredrik og Eirik har scoret en del denne sesongen, og nå har jeg kommet inn og scoret noen, det er viktig at vi bidrar med dét også, sa Magnus Wolff Eikrem etter kampen.
Ole Gunnar Solskjær var naturligvis svært fornøyd med bidraget fra midtbanen sin.
– Magnus blir bare bedre og bedre, og Etzaz og Fredrik har vært "outstanding" i hele år, sa han etter kampslutt.

Redusering

Hjemmelaget nektet imidlertid å gi seg. 67 minutter var spilt da Robert Taylor stormet i angrep, og satte ballen knallhardt nede i hjørnet bak Andreas Linde. Dermed var det full fyr på Alfheim igjen, og Tromsø jaget etterlengtede poeng.
Tromsø fortsatte å presse etter reduseringen, men klarte ikke trenge gjennom et kompakt Molde-forsvar.
På overtid kontrer i stedet Molde og innbytter Pawel Cibicki inn dagens fjerde for blåtrøyene, og nederlaget er et faktum for Tromsø.
Tromsøs Gjermund Åsen var en slagen mann etter kampen.
– Vi taper kampen i begge boksene i dag, og det har vært litt typisk hele høsten, egentlig. Det er for dårlig, rett og slett, sa en skuffet Åsen.
Molde tok med det sin fjerde strake borteseier, mens Tromsø fortsatt blir værende på 33 poeng.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27