MOLDE/OSLO (Eurosport.no):
– Det ble nesten en grønn måned. Det er jo sånn vi vil at det skal se ut.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Molde-kaptein Ruben Gabrielsen kan se tilbake på en svært god periode. Med fire seire på de fem siste før helgens 2-2-kamp mot Sarpsborg 08 var det tent et ørlite håp om at kanskje – kanskje laget kunne spille seg inn i gullkampen.
– Jeg tenkte at om vi vant resten av kampene, så kunne alt skje, sier Gabrielsen.
– Røk det håpet med poengtapet mot Sarpsborg 08?
– Ja, det tror jeg det gjorde. Men det er fremdeles mye å spille om.

– Jeg ser ikke noe annen løsning

For fire runder før slutt er Molde på bronseplass, a poeng med FK Haugesund men foran på bedre målforskjell. Avstanden til Brann og Rosenborg er henholdsvis fem og sju poeng.
Det tror ikke MFK-kapteinen er tilfellet på dette tidspunktet neste sesong.
– RBK må ta steg for å holde oss bak seg, og det vet de selv også. Vi spilte mot dem, og de skjønte nok at «Okey, de er bra. Molde er bra. De kommer.» Det tror jeg alle føler på også.
Men for at det skal skje, må spesielt én ting falle på plass før 2019-sesongen ifølge Gabrielsen: Ole Gunnar Solskjær må forlenge kontrakten som hovedtrener.
– Jeg vet at folk vil ha ham med videre. Og jeg ser ikke noe annen løsning. Man merker at han og gruppa er kommet nærmere og har den samme planen.
– Nærmere i mål og ambisjoner, eller som mennesker?
– Nærme i mål og ambisjoner har vi alltid vært, men vi har lært å kjenne enda bedre. Han er veldig flink med mennesker, og nå kjenner han oss veldig godt.

Henter inspirasjon fra OL-fenomen

Selv innrømmer Solskjær at han koser seg mer som Molde-trener enn noen gang.
– Jeg må nesten si ja til det. Forrige gang jeg var her, så var jeg så bestemt på å komme meg ut og at jeg skulle til Premier League. Så kom jeg hjem igjen og startet å bygge opp et nytt lag med mange unge gutter. Det er artig på trening, det er ordentlig konkurranse om plassene. Jeg synes det er veldig artig å være her og hjelpe de.
I 2002 ble den australske skøyteløperen Steven Bradbury verdenskjent da han tok OL-gull etter at alle fire som lå foran ham krasjet og falt i siste sving. Gabrielsen bruker historien som inspirasjon før sesonginnspurten.
– Har du sett han Bradbury? Vi er litt der. Han skulle aldri ta noe gull, men fullførte sitt løp. Det er en fryktelig lang vei til det gullet, men vi må bare kjøre en Bradbury, så får vi se, gliser MFK-kapteinen.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 KLOKKEN 18:10