• Se Stabæk - Molde søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
Erling Braut Håland (18) er klar for Red Bull Salzburg. Molde bekrefter at spissjuvelen er solgt på sin hjemmeside.
Unggutten har signert en femårskontrakt og slutter seg til klubben fra 1. januar 2019. Det betyr at spissen blir å se i Molde-drakt ut sesongen.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– Jeg skylder Molde en god del og jeg vil gi alt for klubben helt til slutten. Men selvfølgelig ser jeg frem til å spille for min nye klubb. Målet mitt med Red Bull Salzburg er å vinne mange titler og ha suksess internasjonalt, sier spissen til Red Bull Salzburgs hjemmeside.
I Østerrike blir Håland lagkompis med en annen tidligere Molde-spiller, Fredrik Gulbrandsen. Som Eurosport.no tidligere har skrevet har overgangen ha en totalramme på 100 millioner. Molde får en overgangssum på 60 millioner kroner når overgangen går gjennom, mens de siste 40 millionene avhenger av hvordan nordmannen presterer. Håland kan bli den dyreste norske eksporten noen gang. John Carew innehar rekorden da han ble solgt fra Rosenborg til Valencia i år 2000 for 75 millioner kroner.
  • Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne reportasjen med Erling Braut Håland fra tidligere i sommer? Saken fortsetter under videoen:
Salzburgs sportsdirektør er i ekstase etter å ha landet spissens signatur.
– Håland er et av de største talentene i europeisk fotball og han har valgt å fortsette karrieren i Red Bull Salzburg. Det faktum at han velger å dra til oss, tross tilbud fra andre store klubber, gjør oss stolt og viser at vi allerede har fått et godt navn i Europa. Håland er en stor og rask spiss med innstinkt foran mål. Men han er kun 18 år, og derfor vil han få tid til å utvikle seg videre, sier Christoph Freund.
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er glad for at laget får beholde ham ut sesongen.
– Det betyr mye for klubben, gutten sjøl og laget at han får spille her ut sesongen. Han har valgt en god klubb som tenker langsiktig, og spiller i Europa League og Champions League hvert år, sier Ole Gunnar Solskjær til Moldes hjemmeside.
  • Se Stabæk - Molde søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
FOTO: Red Bull Salzburg
Sett denne episoden av Bernt besøker Reka?
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53