Molde - Kristansund 3-2 (1-1):
Publikum tilstede på lokaloppgjøret mellom Molde og Kristiansund fikk valuta for pengene. På Aker Stadion var det høy temperatur, mange taklinger og dueller. Og vertene kom best ut av leken.
Moldenserne fikk se lagets hjemkomne sønn, Magnus Wolff Eikrem som signerte i sommer, stå for to assists og en scoring. Det var hans første scoring etter han ble en del av Ole Gunnar Solskjærs mannskap.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Fullt fortjent og vi er mye bedre enn KBK i dag, sa dagens mann til Eurosport etter kampen.
– Er du endelig i gang etter at du kom hjem igjen?
– I de siste kampene begynner jeg å bli bedre og bedre. Og jeg kommer til å bli bedre, men det tar fortsatt litt tid. Og det var godt å få scoret i dag.
Se hele intervjuet med Wolff Eikrem (saken fortsetter etter videoen):
Tross seier var ikke Molde-trener Ole Gunnar Solskjær utelukkende fornøyd da Eurosport snakket med ham. Han skulle gjerne vært uten målene til KBK.
– Det er to enkle mål, og at Bendik Bye kommer seg på innsiden to ganger, det skal ikke skje. Men det vet vi om til neste gang.

Høy temperatur

I første omgang var det hjemmelaget som kom best i gang. 13 minutter var spilt da Magnus Wolff Eikrem serverte en nærmest perfekt corner på første stolpe. Der var Babacar Sarr våken og nærmest løp ballen i mål. 1-0 til vertene.
20 minutter var spilt da Molde kom til en stor mulighet. Ballen når nesten frem til en umarkert Erling Braut Håland, men KBK fikk klarert før ballen nådde frem til unggutten.
Gjestene fra Kristiansund hang godt med og utligningen kom før pause. Flamur Kastrati sørget for at lagene gikk i garderoben med hvert sitt mål.
Den høye temperatur resulterte i at Vegard Forren og Amidou Diop fikk se det det gule kortet i de første 45 minuttene.
Se høydepunktene fra kampen (saken fortsetter etter videoen):

Se høydepunktene: Molde sterkest i lokalderbyet

Da lagene kom tilbake på gresset brukte Molde kun fem minutter på å ta tilbake ledelsen. Wolff Eikrem og Sarr gjentok prestasjonen fra første omgang.
Kristiansund rakk ikke mye før hjemmelaget var tilbake i farlig posisjon. Mannen som hadde målgivende på de to første målene, stod selv for 3-1.
Braut Håland kom til flere gode sjanser i de siste 45 minuttene. Han hadde en stor mulighet da han ble slått gjennom av Hestad, stod imot to KBK-forsvarer, men skjøt rett på Sean McDermott i buret.
Tross Moldes stålkontroll på andre omgang fikk Kristiansund nok en scoring. Takket være et sovende forsvar fikk Bendik Bye satt sitt åttende mål for sesongen. Dermed levde spenningen i lokaloppgjøret videre med 3-2.
Molde kom til flere gode muligheter, men McDermott i Kristiansund sitt mål var våken.
Kampen endte 3-2 til hjemmelaget, som nå ligger ett poeng bak Haugesund på bronseplass. Kristansund ligger på 10. plass på tabellen, åtte poeng over kvalikplassen.
I neste runde reiser Molde til Drammen, mens Kristiansund får besøk av Haugesund.
Hør hva KBK-treneren hadde å si etter kampen:
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10