Slakter Molde-forsvaret: – Det finnes ingen unnskyldning

Oppdatert 27/08/2018 klokken 09:09 GMT+2

Ranheim utnyttet svakt forsvarsspill og vant 3-2 på Aker Stadion.

Molde Ranheim

Molde-Ranheim 2-3 (0-0)
Medaljejaktende moldensere møtte tøff motstand i gjestene fra trøndelag. Trønderne viste at de mener alvor i medaljekampen da de utnyttet et uoppmerksom forsvar og sikret seg alle poengene.
Den første omgang endte målløs, men minutter inn i de siste 45 åpnet gjestene scoringskontoen. Svakt forsvarsspill av hjemmelaget åpnet for store muligheter for Ranheim, og de nølte ikke med å utnytte dem.
En misfornøyd Ole Gunnar Solskjær var ikke i godt humør etter det laget hans viste søndag.
– Jeg tror det er best at jeg ikke sier så mye nå. Guttene skal få gjøre det selv.
– Hva synes du om forsvarsspillet
– Nei, vi kan ikke gi vekk sånne mål. Det vet de selv, sier treneren til Eurosport etter kampen.
Vegard Forren tok bladet fra munnen og slaktet lagets prestasjoner.
– Det er elendig. Det er ikke godt å si hva det var. Men de var hvertfall bedre enn oss, og det betaler seg i den ligaen her.
Eurosports ekspert Christian Gauseth var nådeløs i sin evaluering i Fotball Direkte.
– Det finnes ingen unnskyldning for dette. Det finnes ingen unnskyldning for prestasjonen. Det finnes ingen unnskyldninger for forsvarsspillet, og det finnes ingen unnskyldning når man er så dårlige hjemme mot Ranheim. Seks poeng har Ranheim nå tatt mot Molde.
Se høydepunktene fra Aker Stadion (saken fortsetter etter videoen):

Ranheim sjokkerte Molde

Målløs omgang

I de første 45 var det to jevne lag som spilte på Aker Stadion.
Et uoppmerksom Molde-forsvar lot Ranheim komme til kampens første store mulighet. Ballen endte hos Mads Reginiussen som satt den rett i stolpen fra syv meter.
Hjemmelaget klarte ikke å skape mange sjanser som virkelig utfordret gjestene. Molde-spiss Cibicki kunne sende hjemmelaget i ledelsen, men ballen snek seg utenfor venstre stolpe.
Lagene gikk dermed målløse til pause.

Sovende forsvar

Etter omtrent ti minutter spilt endte et godt oppbygget Ranheim-angrep med ledelse til gjestene. Karlsen satt en scoring som må plasseres i kategorien «nydelig mål».
Det skulle ikke ta mange minuttene før Molde svarte. Eirik Hestad fikk ballen servert av Mangus Wolff Eikrem og sendte den bak Even Barli til 1-1.
Åtte minutter før slutt ga Ranheim de tilreisende på tribunen nok en grunn for å juble da de utnyttet et sovende forsvar. Innbytter Helmsersen satt 2-1, og kun to minutter senere økte ledelsen med nok et mål. Erik Tønne satt sitt sjette mål for sesongen.
På overtid fikk Molde et trøstemål, uten at det påvirket det endelige resultatet. Kampen endte 3-2 til Ranheim.
Slik startet lagene:
Molde: Linde, Forren, Gabrielsen, Gregersen, Haugen, Eikrem, Sarr, Hussain, Hestad, James, Cibicki
Ranheim: Barli, Witry, Kvande, Furu, Foosnæs, Løkberg, Dønnem, Reginiussen, Storflor, Karlsen, Tønne