Utenlandske storklubber jakter på signaturen til Moldes unggutt Erling Braut Håland. Ifølge Romsdals Budstikke er det Juventus som leder an kampen om 17-åringens signatur.
Den italienske giganten skal være en av klubbene som er i forhandlinger med moldenserne om en overgang. I tillegg er flere klubber interessert i Håland. Etter det Eurosport.no erfarer er Liverpool en klubb som har vist interesse og sett ham i aksjon.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56

– Ikke noe å kommentere før ting eventuelt er klart

En overgang kan bli klar før overgangsvinduet stenger om en drøy uke. Moldes daglige leder Øystein Neerland holder kortene tett til brystet.
– Vi opplever at det er interesse. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere spillerlogistikken, sier Neerland til Eurosport.no.
Unggutten slo gjennom i Molde-drakten forrige sesong der han fikk elleve innhopp og tre kamper fra start. To scoringer ble det på 17-åringen. Moldes trener mener spilleren nå snuser på en fast plass på laget til neste sesong - om han i det hele tatt blir i klubben.
– Jeg snakker ikke med klubber eller agenter, det er Neerland som har dialogen rundt alt som handler om avtaler og økonomi. Ja, det har vært forespørsler fra utlandet, men det er ikke noe å kommentere før ting eventuelt er klart. Og foreløpig har det ikke skjedd noe, sier Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke.
Tidligere har Moldes juvel tatt Juventus-spekulasjonene med knusende ro.
– Jeg er her og har kontrakt med Molde. Det er det jeg tenker på, og det er det eneste svaret jeg har, sier Håland.
Saken fortsetter under videoen:

– De vil få de vekk fra kunstgress

Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, mener det ikke er tilfeldig at utenlandske klubber vil hente 17-åringen fra norsk fotball allerede nå.
– Det viser en tendens at utenlandske klubber henter spillere tidlig. Vajebar Sakor gikk tidlig til Juventus, mens Sander Berge gikk til Genk og Martin Ødegaard til Real Madrid. De vil få de vekk fra kunstgress og inn i en helårssesong. Det er bare logisk, sier Rekdal.
Han tror Håland har ferdigheter som kan passe inn i italiensk fotball, men mener det er et stykke frem til førstelaget enda.
– Han er fysisk sterk og det kan passe bra inn i den italienske fotball som er røff og tett. Han er eksplosiv. Han kan få en fin utvikling selv om det er et vanvittig langt steg fra norsk fotball og Eliteserien til Serie A, fortsetter Rekdal.

Håland ga Viking mareritt

Eliteserien
Lå under 0-2 til pause for Molde – Viking-debutant senket tabellederne: – Det er galskap
15/08/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Lekestue: Suverene Molde med brassescoring og festfotball
11/07/2021 PÅ 17:49