• Se Molde - Stabæk på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag 23. juni kl. 18.00!
– Det er flere steder det lugger i Molde Fotballklubb. Jeg har tidligere nevnt dette med spillerformasjon og sagt at den rulleringspolitikken med stadig bytter mellom spillere og formasjoner, det syns jeg er veldig rart å se på, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth.
Etter lørdagens tap mot Kristiansund ligger klubben på en 8. plass på tabellen. I Fotballmandag gikk Mjøndalen-kapteinen hardt ut mot Ole Gunnar Solskjær og co.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– Men det som likevel slår meg som kanskje noe av det vondeste, er dette med spillerlogistikken, rett og slett. Der mener jeg at Molde fotballklubb har feilet grovt, sier Gauseth.
Se innslaget her (saken fortsetter under):

Gauseths «skrekkliste»

Gauseth satt opp en liste over hva han mener er de verste eksemplene fra Solskjærs andre periode:
  • Ottar Magnus Karlsson (2017-): Åtte kamper, null mål
  • Christopher Telo – (2017-): Fire kamper, null mål
  • Isak Shumai Ssewankambo – (2016-): 26 kamper, null mål
  • Thomas Amang – (2016-): 45 kamper, syv mål
  • Roni Peiponen – (2016-2017): Null kamper, null mål
  • Thompson Ekpe – (2016-2017): Null kamper, null mål
  • Dulee Johnson – (2016): Null kamper, null mål
  • Eidur Gudjohnsen – (2016): 13 kamper, ett mål
  • Mushaga Bakenga – (2015-2016): Åtte kamper, to mål
– Jeg kunne også nevnt andre. Jeg kunne nevnt Agnaldo som har fått sjanse på sjanse. Jeg kunne nevnt Nattestad som ble leid ut på direkten til Aalesund, men det trenger jeg ikke for den listen her den er såpass stygg at den taler sitt tydelige språk, sier Gauseth.
Og fortsetter:
– Noen av disse karene her er forsvarsspillere og midtbanespillere, derfor er ikke målkolonnen like relevant, men den taler likevel sitt tydelige språk. Molde, med et helprofesjonelt apparat, har bommet totalt i Solskjær sin andre periode når det gjelder spillerrekruttering.

Molde-direktøren er uenig

Administrerende direktør i Molde, Øystein Neerland, er ikke enig i at alle spillerne på Gauseths liste kan karakteriseres som «bomkjøp».
– Listen over de ni spillerene som Gauseth mener er bomkjøp er upresis og dermed lite relevant, sier Neerland til Eurosport.no
Og utdyper:
– Skal man gjøre bomkjøp, må man faktisk ha kjøpt spillerne. Listen inneholder spillere som kom gratis, spillere som kom på lån, og spillere som vi har kjøpt. En miks av forsvars-, midtbane- og angrepsspillere. Noen var her i kort tid, bare noen måneder, andre en sesong, noen dessverre ute med lange skadeavbrekk. Oppsummeringen går tilbake til januar 2015, fire av disse er fortsatt i klubben, to på utlån til toppklubber, alle med potensiale for å levere. Spiller-kjøp/salg siden 2015 består av mange flere enn disse ni som Gauseth velger å fokusere på, de ville være eksempel på gode kjøp og salg.
Neste kamp for Molde er hjemme mot Stabæk lørdag 23. juni kl. 18.00. Kampen ser du på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53