BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
Onsdag ble det klart at 18 år gamle Halldor Stenevik forlater Brann til fordel for Strømsgodset etter sesongen.
– Brann har gjort masse bra for min utvikling, men Godsets plan for meg virket såpass god at jeg tok det valget. Sportslig har de lagt opp en god plan for meg og jeg har veldig tro på deres filosofi, sa unggutten til Eurosport.no.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
12 TIMER SIDEN
Brann-trener Lars Arne Nilsen virket ikke spesielt fornøyd med den avgjørelsen da han møtte Eurosport.no på treningsfeltet fredag.
– Vi hadde en plan for Hallvor. Han skulle spille i OBOS-ligaen i år, og så skulle vi ta en ny vurdering etter sesongen. Vi så på det som et bra program for han. Det er jo litt...det er hans valg. Det er ikke noe mer å si om det.
Se intervjuet med Brann-sjefen her (saken fortsetter under):

– Trenger ikke være så god når du er 17-18

Nilsen innrømmer at det er vanskelig å gi gode nok tilbud til de unge spillerne.
– Det er et stort steg fra juniornivå til toppen av Eliteserien. Det er en utfordring, og da har vi valgt å leie ut noen og la de spille i OBOS-ligaen. Det synes jeg var et passelig nivå for Hallvor, fortsetter Nilsen.
– RBK og Brann er de to lagene øverst på tabellen, og samtidig de som kanskje er «dårligst» på å slippe til unge spillere. Er det det som skal til i Eliteserien 2018 for å hevde seg i toppen?
– Disse eksepsjonelle talentene som Braut Håland kan gå inn i toppen av Eliteserien, men de kommer veldig sjeldent. De fleste må ta den lange og tunge veien, og det er ikke alle som er innstilte på det. Mange er utålmodige. Likevel er det viktig at vi rundt gir klare signaler på at de er nødt å ta den lange veien via divisjonssystemet. Det er en utfordring de fleste lag i toppen av Eliteserien har.
– Synes du de norske unge spillerne er utålmodige?
– Noen er det. De som har gode folk rundt seg vet at du må gå den tunge veien i iallefall 95 prosent av tilfellene. Det kan være noe å tenke på. Å gi signaler om at du ikke trenger å være så god når du er 17-18, men kan vente noen år og jobbe knallhardt og ta steg for steg. Det er budskapet vi prøver å sende til våre unge.

Etterlyser regelendring

Nå hinter Brann-sjefen om at en regelendring vedrørende unge spillere bør tas opp til vurdering.
– Vi har troen på å samarbeide med klubber og låne de ut. Ellers må vi lage et 2. divisjonslag selv. Det er en debatt som går hos oss, og en jeg tror går i hele Norge. Vi kan se på utlånssystemet, at det kan være lettere å låne ut unge spillere og få de tilbake også. Det er noe som kan diskuteres i norsk fotball. Det er nok ikke bare Brann som sliter med det.
– Du kunne altså tenke deg en regelendring som gir mer fleksibilitet med tanke på inn- og utgående unge spillere internt i norske fotballklubber?
– Jeg tenker at det er noe vi iallefall kan se på, om det er muligheter. At vi kan leie ut en spiller, og trenger vi han, så kan vi få han tilbake. At du ikke trenger å leie ut i et halvt år om gangen, da er det vanskelig. Spesielt om de ikke får spilletid. En litt mer fleksibel løsning med tanke på utlån er bra for mange.
Nilsen påpeker at det å få tenåringer til å bli Eliteserie-spillere er vanskelig uten slike mellomsteg.
– Da blir de gjerne utålmodige og har lyst å prøve noe nytt. Det får vi akseptere. Jeg skulle gjerne sett at Halldor ble her og tok den veien vi hadde troen på. Jeg håper han lykkes. Han er en spiller jeg tror kan ta det siste steget om han er tålmodig nok og jobber hardt over tid.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38