• Se Kristiansund - Rosenborg søndag 19. august kl. 18.00 på Eurosport Player og MAX
– Hele denne sagaen har blitt en misregning for RBK og for Bendtner. De hentet inn Søderlund som en Bendtner-erstatter, jeg vil tro de var 97% sikker på at han skulle bli solgt i forbindelse med VM, så kom han ikke med der, sa fotballekspert Joacim Jonsson i onsdagens Deadline Day-sending.
Eurosport.no kunne onsdag denne uken erfare at Rosenborg avslo et bud på rundt 5-6 millioner kroner på Alexander Søderlund fra Vålerenga kun få timer før overgangsvinduet stengte onsdag. Dette mistenker Jonsson kan bety noe annet.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Nå er de i en saks med både Bendtner og Søderlund. Men jeg mistenker at det må være noe i gjære når det gjelder Bendtner, ettersom de beholder Søderlund når de får et bud på seks millioner på en spiller som er 31 år. De har i tillegg Vilhjalssom og Botheim i bakhånd som er rene spisser, sa Jonsson.
Se praten om Bendtner og Søderlund her (saken fortsetter under videoen):

– Tror de har vendt tommelen ned

Nicklas Bendtner har denne sesongen spilt 17 av 18 kamper og scoret fire mål. Speider Stig Torbjørnsen var ikke begeistret for hva dansken har prestert denne sesongen.
– Det er ingen som har sett Bendtner i år som synes han har vært god, ingen. Han har vel én god kamp og det var Molde-kampen hjemme, sa Torbjørnsen.
– Han har et navn og alle vet hvem det er. Men det er på grunn av det han har prestert før. Han kom ikke inn i VM-troppen, og det var en kjempe skuffelse for det skulle være hans vindu til noe som var mye større enn å bo i Trøndelag. Han fortsetter å spille for Rosenborg som da presterer ganske dårlig og han er ikke noen bedre enn noen andre. Hvis noen har vurdert han, sett på han, så tror jeg de har vendt tommelen ned, la han til.

– Kan fort bli Australia eller Kina

Men Torbjørnsen tror Bendtner kan levere på et høyere nivå hvis Rosenborg skulle gå inn i et gruppespill i Europa League.
– Han kan spille bedre i et gruppespill i Europa League enn han spiller mot Haugesund og Kristiansund. Hvis de ikke går inn i et gruppespill så tror jeg han kan forsvinne, men det blir ikke til Premier League, Bundes Liga eller Serie A. Det kan fort bli Australia eller Kina, sa Torbjørnsen.
– Han har potensialet selv om han er litt gammel. Han kan spille på et høyere nivå. Men hvem vil betale de pengene og hvem vil betale den lønnen han forlanger? Jeg tipper det må bli Kina eller MLS, la han til.
Joacim Jonsson sa også at han kan se for seg Kina som en klubb for Bendtner. RBK-spissen har tidligere vært å spilt med FC København, men Torbjørnsen tror ikke det er en mulighet for at han blir hentet av Ståle Solbakkens klubb.
– Der har han vært og der har han vist seg fram. Han kommer ikke til å havne til FCK det er jeg 100% sikker på. Da hadde de tatt han for lengst, sa Torbjørnsen.
Sett denne?
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38