• Se Start - Lillestrøm søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Lillestrøm ble ikke hørt i anken av Thomas Lehne Olsens karantene. Det melder NFF på Twitter fredag ettermiddag.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Spissen ble ilagt en kamps karantene for et utbrudd mot dommer i pauseintervjuet i 0-1-tapet for Vålerenga forrige serierunde.
– Jeg er drittlei. Nå må han begynne å følge med. Jævla dommerfaen, sa spissen, før han gikk i garderoben.

– Vi har ikke fått noen begrunnelse

Det betyr at LSK må klare seg uten toppscoreren sin i det viktige bunnoppgjøret mot Start søndag.
– Det er fint med en konklusjon. Selv om vi er uenige i den så må vi respektere den, sier sportslig leder Simon Mesfin.
Selv om konklusjonen nå er klar, reagerer Mesfin på at NFF har brukt hele landslagspausen på å behandle saken, samt at de ikke har fått begrunnelse fra NFF.
– Vi har ikke fått noen begrunnelse før ankeavslaget ble kommunisert ut av NFF. Det er ikke heldig. Da blir det vanskelig å kommentere så veldig mye. Vi har ikke fått informasjon før dere fikk den. Det er kritikkverdig at det ikke kommuniseres bedre, og føyer seg inn i rekken i det som vi har opplevd som en dårlig prossess, sier Mesfin til Eurosport.no.
– Det tok nesten 14 dager å få en konklusjon. Det burde vært behandlet raskere. Vi som alle andre klubber trenger å kunne forberede oss til kamp.
  • Se Start - Lillestrøm søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge

– Kan ikke se at saksbehandlingen har vært kritikkverdig

Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, forklarer at de hadde et ønske om å gi LSK beskjed så fort som mulig om Lehne Olsen var disponibel til kampen mot Start eller ikke. Samtidig avviser han at LSK ikke fikk informasjon om konklusjonen i forkant.
– Normalt får klubben selvsagt en skriftlig begrunnelse. Men dette var en såkalt hastesak der vi anså det som viktig at LSK på et tidligst mulig tidspunkt fikk beskjed om hvilke spillere de har disponible til neste serierunde. Det tar noe tid før beslutningen er tatt til den er gjort skriftlig på en grundig og profesjonell måte, skriver han i en e-post til Eurosport.no.
– Hvorfor har det tatt hele landslagspausen å behandle saken?
– NFFs utvalg er uavhengige og består av kvalifiserte personer som gjør dette i tillegg til sivil jobb. Generelt er det mange saker som er til behandling, og vi kan ikke se at saksbehandlingstiden har vært kritikkverdig.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:

– Nå skal vi bruke dette som tennvæske

Grunnen til at LSK anket var fordi de siktet til en situasjon der nåværende Brann-spiss Daouda Bamba ikke fikk karantene for å ha kjeftet på dommeren i et intervju da han spilte for Kristiansund.
– Ja, men hver faens gang vi skal ha straffe, får vi det ikke. Mot Sandfjord skulle vi hatt straffe, men fikk det ikke. Og denne gangen også, før jeg traff ballen, tok han foten min. Og dommerne har ikke øyne. Hva faen? Det er for jævlig, sa Bamba.
Bamba slapp unna med en irettesettelse av disiplinærkomiteen.
Nå vil LSK bruke Lehne Olsen-karantenen som motivasjon inn mot den viktige kampen mot Start.
– Nå skal vi bruke dette som tennvæske, og kanalisere det inn mot kampen på søndag.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05