• Se Vålerenga - Tromsø søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
– Taperen er Vålerenga som jeg synes har hentet inn to spillere som ikke er bedre enn de som er der, sa speider Stig Torbjørnsen i Eurosports Deadline Day-sending om hvem som er overgangstaperen i sommervinduet.
Det ble ingen signeringer på VIF og Ronny Deila på overgangsvinduets siste dag og dermed står klubben igjen med Erik Israelsson og Mohammed Abu (lån) som sommerens nye signeringer.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

– De har en liten spisskrise

Den tidligere Rosenborg og Udinese-speideren, som nå jobber for svenske IFK Norköping, mener klubben burde foretatt seg noe på overgangsvinduets siste dag og hentet inn spillere som hever kvaliteten betraktelig i laget. Spesielt med tanke på lagets formkurve. Seks kamper uten seier og tre uavgjorte er fasiten for Ronny Deila og Vålerenga.
– De har en nedadgående kurve og jeg trodde de skulle prøve, kanskje de har prøvd også, men jeg synes ikke de blir forsterket med de to de har hentet inn, fortsatte Torbjørnsen.
Ifølge VG prøvde Vålerenga å hente Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo, mens Adressavisen meldte at Rosenborg avslo et bud på Alexander Søderlund fra Oslo-klubben.
  • Se Vålerenga - Tromsø søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Fotballekspert Joacim Jonsson mener klubben burde sett seg etter forsterkninger der fremme ettersom Sam Johnson er skadet og Fitim Azemi er leid ut til Sandefjord. Dermed har de kun Peter Godly Michael igjen sammen med Bård Finne som kan bekle spissplass.
– De har jobbet desperat, men de har ikke fått tak i noen spiss. Det er ikke noen tvil om at Vålerenga har en liten spisskrise. Michael kan bli god på sikt, men kortsiktig er jeg usikker på ham og han trenger litt mer tid. Jeg trodde kanskje det skulle skje noe i Vålerenga, sa Jonsson i Eurosports Deadline Day-sending.
Dette er de beste og verste signeringene i Eliteserien. Saken fortsetter under videoen:

Mener midtbanen er for svak

Jonsson skulle sett at de også hadde hentet inn mer kvalitet på midtbanen.
– Den sentrale midtbanen har vært alt for svak. Nå har de hentet Mohammed Abu og det er litt gammel kjærlighet for Deila. Det var en spiller som var enormt god i Godset. Han har vært god i Norge, men har hatt et svakt opphold i MLS. Fotball er ferskvare og jeg er ikke så sikker som alle andre på at Abu blir en suksess, sa Jonsson.
– Israelsson er en boks til boks-spiller. Det er en spiller de trenger, men han er treg og hadde et dårlig opphold i den nederlandske ligaen. De får ikke den fotrappheten som Vålerenga trenger i ham.
  • Se Vålerenga - Tromsø søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Torbjørnsen kan ikke se at Vålerenga er forsterket på midtbanen. Også han er skeptisk til Abu.
– Han kom tilbake til Strømsgodset en gang der han ikke var så god. Så reiste han ut før han kommer tilbake til Norge nok en gang. Jeg er veldig usikker på om det blir en suksess. Vi har et bilde av ham siden første gang han var i Godset og hvor mange år siden er det?
Sett denne historien til Christian Gauseth fra Deadline Day?
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05