RANHEIM(Eurosport.no):
I mai var det feststemning, folketog, korps og 20 varmegrader da Ranheim fullt fortjent tok med seg ett poeng hjem fra Lerkendal i 1-1-kampen. Lørdag venter returmøtet på Extra Arena.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Jeg tror ikke de gleder seg til å komme hit, for å si det sånn. De har alt å tape. Jeg skal love deg at vi skal gi dem full trøkk og mer enn det for å vinne den kampen.
Det sier Michael Karlsen, som formelig sitrer av spenning der han sitter og gjør seg klar til trening i Ranheim-garderoben, kort tid før storebror kommer på besøk.

Mener Ranheim har en fordel

At hans gamle lag så slitne ut i 2. omgangen mot Celtic har han ikke sett med egne øyne, onsdagskvelden ble tilbragt på fisketur i fjellet, men det har helt klart blitt snakket om i Ranheim-leiren.
– Det er en klar fordel for oss at de kun har to dagers hvile, og den må vi bruke, men fokus på oss sjøl er det som har fungert hittil i Eliteserien og er det vi må gjøre også på lørdag, følger han opp.
I garderoben sitter spissen, som nylig signerte kontrakt ut 2021, ved siden av mangeårig RBK-supporter Kristoffer Løkberg. Han mener all støyen rundt Kåre Ingebrigtsens avgang, i tillegg til 90 tøffe minutter mot Celtic onsdag, er en klar fordel for Ranheim.
– De har hatt en turbulent periode som det er forståelig om har tappet dem både fysisk og mentalt, som kan gjøre deg litt tung i hodet, mener Løkberg.
– Hva sier en tidligere sesongkortinnehaver på Lerkendal om det som har skjedd i RBK?
– Jeg orker ikke si så mye, de som er tett på har bedre forutsetninger enn meg. Men det blir jo rart for alle når en trener som har løftet RBK tilbake til gamle høyder plutselig får sparken, sier 26-åringen.
Se denne ukens Eliteseriepodcast her! Artikkelen fortsetter under videoen.

– Det tøffeste du kan gjøre

Etter Celtic-exiten blir ikke Champions League-spill på Rosenborg i år, men det er dit styreleder Ivar Koteng ønsker seg tilbake – og har lagt lista ved å sparke Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun.
– Vi får se hva dem gjør de neste månedene, men de bør vel starte med tre poeng i Ranheimsfjæra om ambisjonene ligger på Champions League-nivå, ler Løkberg.
– Men å komme til oss er noe av det tøffeste du kan gjøre i Eliteserien.
– Såpass?
– Ja, helt ærlig. Vi er ett av de bedre hjemmelagene, her har vi vært sterke og vi tror at nytt kunstgress kun vil gjøre oss bedre. Både i treningshverdagen og det passer fotballen vi ønsker å spille.

Kunstgress-ulempe

For Ranheims mye omtalte kunstgress har i sommer endelig blitt byttet ut, tre år etter at klubben egentlig ville gjøre det – men ikke hadde pengene. Varmekablene som ikke fungerte i tilstrekkelig grad til å få gjennomført seriepremieren mot Brann er reparert, og teppet ser unektelig mye lekrere ut enn det gamle.
Så er spørsmålet om det tidligere dekket har vært en suksessfaktor og en av årsakene til at Ranheim har tatt 19 poeng på åtte hjemmekamper i 2018 – det er tredje best i Eliteserien.
– Så klart har det vært lettere for oss og mer uvant for dem som er på besøk, så på kort sikt får vi se hvordan det slår ut, men over lengre tid er det helt klart en fordel for oss å få bedre fasiliteter, mener Løkberg – før han legger til:
– Motstanderen har klaget for å ha noe å skylde på etter å ha tapt.
Så gjenstår det å se om Rosenborg trenger å lete etter andre forklaringer om det skulle bli nederlag på lørdag – for underlaget er det ingenting å si på lengre.
PS! Rosenborg ønsket å trene på Extra Arena torsdag, men tidspunktet de foreslo krasjet med Ranheims treningstider. Ranheim foreslo kl 11 eller 16 istedenfor, men det passet ikke for RBK. Dermed er det tvilsomt om Rosenborg får trent på det nye dekket.
– De er i alle fall hjertelig velkomne, sier daglig leder Frank Lidahl om gesten.
Se reportasje med Frank Lidahl og Michael Karlsen her!
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51