Slipper Rosenborg billigere unna?
Det mener panelet i Fotballmandag som består av Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth, Kristiansund-spiss Flamur Kastrati og Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Søndag slapp Birger Meling unna med kun gult kort etter å ha stemplet Tobias Lauritsen i skrittet da Odd kontret på Rosenborg. Tallene viser at Rosenborg er det laget i Eliteserien som får færrest gule kort med 25. Det synes panelet er interessant, og trønderne har i tillegg kun fått en straffe mot seg denne sesongen.
– Jeg mener de slipper billigere unna. For å ta den situasjonen med Meling er det et soleklart rødt kort. Takk gud for at vi hadde en kapasitet som Bernt Hulsker i studio, som forklarte at det var rødt kort. Det er knotter først, høy intensitet, unødvendig mye kraft, ikke mulighet for å nå ball, utsetter motstpiller for fare og jeg kan egentlig bare fortsette i henhold til regelverket. Det er et rødt kort, men det blir ikke gitt, sier Gauseth.
– Den tabellen som viser at Rosenborg er det laget som får desidert minst gule kort, 25 totalt og 15 mer en Kastrati. Da blir det ikke bare synsing. Rosenborg spiller tøff fotball, fortsetter Mjøndalen-spilleren.
Se diskusjonen i videoen. Se hva Meling svarer under videoen:

– Det går begge veier og folk får prøve å komme med saklige kommentarer

Han får støtte av Kastrati.
– Det er ikke noe vi tenker på, men det er klart at hadde jeg gjort det der, ville jeg fått rødt kort igjen. Det er ikke noe å diskutere en gang. Det er et klart rødt kort, sier Kastrati.
Meling selv mener det er usaklig å hevde at Rosenborg får fordeler.
– Jeg har vært på motsatt side også, da jeg var i Stabæk og har hatt noen situasjoner der. Det er litt slik at over en sesong pleier slike ting å jevne seg litt ut og Reginiussen fikk sparket hodet av Bamba i Bergen, men det er ingen som snakker om det. Han har et halvt øre igjen, men det er litt sånn at det er helt greit.
– Det går begge veier og folk får prøve å komme med saklige kommentarer hvis de skal si noe.
– Du tar de fordelene du får her på Lerkendal?
– Generelt tar man de fordelene man får her i livet. Sånn er det alltid. Hvis du kan få det gule istedenfor det røde, synes i alle fall jeg det er fint. Det tror jeg de fleste fotballspillere synes.
Saken fortsetter under videoen:

– Generelt vil jeg si at det er en fordel å være en storklubb

Gauseth mener det ikke er usaklig å hevde at Rosenborg slipper billigere unna.
– Det er litt RBK at det blir slik. De har ikke fått en eneste straffescoring imot i hele år. De har fått en straffe imot, men uansett mener jeg poenget står seg. De får straffer mot seg og det har vi tall på. Det er ikke helt usaklig som Meling mener.
Tosterud er klar på at det ofte blir slik at storklubbene får avgjørelser i sin favør.
– Det er vanskelig å få situasjoner mot seg når du har ballen og Rosenborg har ofte det siden de er det beste laget. På Lerkendal tror jeg det er litt vanskeligere for en dommer å dømme straffe imot siden Rosenborg er det beste laget, og det er litt menneskelig. Vi hadde situasjonen med Wichne i cupen. Så kom situasjonen med Meling, og han peker på situasjonen med Reginiussen og Bamba. Det blir noe litt annet igjen, siden det skjedde på Brann Stadion, sier Tosterud.
– Generelt vil jeg si at det er en fordel å være en storklubb.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56