Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener Rosenborg må passe seg

Oppdatert 12/10/2018 klokken 13:25 GMT+2

De tidligere Rosenborg-spillerne Ole Selnæs og Alexander Sørloth mener klubben bør ha flere lokale spillere på laget.

Ole Selnæs

Foto: Scanpix

  • Se Lillestrøm - Rosenborg søndag 21. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player. Abonner her!
STORO (Eurosport.no):
– Det er viktig å se på hva de allerede har i sin egen stall, for jeg er sikker på at mange av de ungguttene de har i Rosenborg nå kunne vært god nok til å spille mer enn de gjør, sier tidligere Rosenborg-spiller Ole Selnæs til Eurosport.no.
Onsdag publiserte Bergens Tidende en oversikt over antall ganger en lokal spiller har startet en kamp for klubben sin i Eliteserien denne sesongen. Rosenborg var nederst på tabellen med bare 19 ganger.
Selnæs, som spilte for Rosenborg fra 2012 før han i 2016 gikk til den franske klubben Saint-Étienne, mener mye av grunnen er at Rosenborg har solgt flere lokale spillere til andre klubber.
– Det er vel fire lokale Rosenborg-gutter her på landslaget, så er det enda flere som de har solgt til utlandet. De har gjort en fantastisk jobb og de har tjent masse penger på sine lokale spillere og da sier det seg selv at det tar litt tid å få frem nye igjen, så sånn sett skal de være litt unnskyldt, sier han.
– Samtidig så må de passe seg litt også, for trøndere er ekstremt viktig for Rosenborg. I og med at de har solgt oss trøndere, så har de fått litt mer penger å rutte med og da er det kanskje lett å falle for fristelsen og hente litt mye utlendinger, legger han til.
Se intervjuet med Ole Selnæs her (saken fortsetter under videoen):

– Rosenborg er ikke et kjøpelag

Da Eurosports Eliteserie-ekspert, Christian Gauseth fikk høre om tallene onsdag mente han at Rosenborg var Eliteseriens største kjøpeklubb. Dette er ikke Selnæs enig i, og mener at lokale spillere er avhengige av å få sjansen.
– Nei, Rosenborg er ikke et kjøpelag, men de har fått inn mye penger gjennom først og fremst lokale spillere, og da må de passe på at de ikke kun ser etter utenlandske spillere. Unge trøndere kan i aller høyeste grad også forsterke laget.
I likhet med Ole Selnæs er også landslagets Jonas Svensson, Markus Henriksen og Alexander Sørloth tidligere lokale Rosenborg-spillere som er solgt til utlandet. Sistnevnte, som gikk fra Rosenborg i 2016 til FC Groningen, spiller nå for den engelske klubben Crystal Palace.
– Det er selvfølgelig ikke bra. Nå kjenner jeg Lerkendal-publikumet ganske godt og de liker selvfølgelig godt at det er mange trøndere på banen. Det så vi i 2015-sesongen, sier Sørloth.
– Det er en del av identiteten til Rosenborg at det alltid har vært mye trøndere på laget, så er det selvfølgelig beklagelig og de burde klare å få det til slik at det blir flere trøndere på fotballbanen, legger han til.
Rosenborg topper Eliteserien med bare fem kamper igjen. Neste kamp er mot Lillestrøm søndag 21. oktober kl. 18.00. Du kan se den på Eurosport Player.
Se intervjuet med Alexander Sørloth her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame