Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener Rosenborg har lært på den harde måten: – De malte seg selv inn i et hjørne

Espen Blaker

Oppdatert 18/09/2018 klokken 14:48 GMT+2

Rosenborg har fått skryt for sin behandling av Bendtner-saken – i sterk kontrast til forrige gang klubben havnet i en lignende situasjon.

bendtnerbille

Foto: Eurosport

  • Få med deg innspurten i gullkampen og bunnstriden i Eliteserien på Eurosport Player. Få tilgang her!
Forrige søndag sprakk nyheten om at Nicklas Bendtner var siktet for vold etter en bytur i København.
– Min klient ble utsatt for grovt overfall, sa advokaten til taxisjåføren Bendtner skal ha overfalt.
To dager senere stilte Bendtner skolerett på Brakka og beklagde seg foran et stort pressekorps.
– Seansen virket innøvd, forberedt, men også proff. Jeg synes det var ganske gjennomtenkt det som ble presentert. Var det perfekt? Nei. Men for klubben sin del handler dette om skadekontroll, rett og slett, sier Eurosports Eliteserie-ekspert og Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth i denne ukens Fotballmandag.
– Ved å unnlate Bendtner å svare på spørsmål, unngår man nye fallgruver. Sånn sett var det klokt, fortsetter han.
Etter Bendtners beklagelse tok daglig leder Tove Moe Dyrhaug over og svarte på spørsmål fra pressen. Bendtner stod i bakgrunnen uten å si noe som helst før seansen var over.
– Vi i pressen vil gjerne spørre om hva han synes om Instagram-posten som kjæresten la ut, hva som egentlig skjedde, om han slo vedkommende. Ved å ta vekk den muligheten, vikler man seg ikke mer i trøbbel, sier Gauseth.
RBK har i etterkant av hendelsen høstet ros for sin håndtering av saken – i sterk kontrast til forrige gang klubben ble satt i en lignende situasjon. For i 2014 havnet Bendtners landsmann, og daværende RBK-spiller, Nicki Bille Nielsen i trøbbel etter å angivelig ha bitt en politimann. Også det skjedde på nattestid i København.
– Det var egentlig flere situasjoner med Nicki Bille, men for å ta de to største hendelsene, så var det jo en som også skjedde før episoden i København. Året før ble han kastet på glattcelle etter en bytur i Trondheim, hvorpå han fikk 10.000 kroner i bot og ble straffet av RBK gjennom å måtte gå på sinnemestringskurs. I tillegg fikk han en skriftlig advarsel, som jo betyr at neste gang noe lignende skjer er det game over, da er du ute, forteller Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud.
Et snaut halvår senere smalt det altså igjen.
– Etter episoden i København lot RBK saken ligge litt i løse luften. De malte seg inn i et hjørne etter det som skjedde sist, for de ville jo åpenbart ikke kvitte seg med Nicki Bille Nielsen, slik de egentlig hadde sagt året i forkant. Saken dro ut og ut – spilleren ble oppfordret til å ikke møte på trening, han ble utelatt fra kamptroppen den neste helgen, sier Tosterud.
RBK brukte over en uke på å bestemme om de skulle kvitte seg med Bille Nielsen eller ikke, og valgte til slutt å beholde ham.
– Du kan si at i tilfellet med Nicki Bille så skjøv de spilleren litt vekk fra seg, mens de har tatt Bendtner under sin vinge og tatt vare på ham. De har først og fremst tenkt på Bendtner. De har gjort lurt i å ta ting litt mer piano denne gangen. Vi venter jo fremdeles på alle detaljene, sier Tosterud.
Se lagkameratenes reaksjon på Bendtner-saken her (saken fortsetter under):
At både klubben og spillerne har håndtert saken på en god måte er også Bodø/Glimt-kaptein Martin Bjørnbak, som var gjest i Fotballmandag, enig i.
– Spesielt spillergruppa som gikk ut offentlig og støttet Bendter er fint å se. Er det noe de trenger, så er det en sulten og motivert Bendtner når de skal ut i Europa i høst.
– Hvordan bør en spillergruppe oppføre seg i en sånn situasjon?
– Det handler først og fremst om å ha høy takhøyde og klare å snakke om slike ting innad i gruppa, og helst holde det internt. Det virker også å være tilfellet her, sier Bjørnbak.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame