– Jeg tenker at Rosenborg er litt på defensiven nå etter to uavgjort og et tap de siste kampene. Brann er kanskje litt mer på offensiven etter Stabæk-kampen. Sånn sett ser jeg positivt på det med tanke på Branns sjanser på søndag.
Det er dommen til Sivert Heltne Nilsen før kampen som kan vise seg å være fullstendig utslagsgivende med tanke på om gullet ender i Bergen eller Trondheim.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
I GÅR PÅ 18:53

– Aldri enkelt å møte

Tidligere denne uken ble det klart at Brann skjermer spillerne for å gi de optimale forberedelser. Like optimalt blir det ikke for RBK som torsdag spiller bortekamp mot RB Salzburg uten flere nøkkelspillere.
– Det er aldri enkelt å møte Rosenborg uansett hvilket lag de stiller med. Rosenborg skal til Salzburg for å spille på torsdag, så det er jo spennende å se om de sparer noen spillere til kampen på søndag. Jeg håper de knuses av Brann, men det blir ingen enkel kamp, mener Heltne Nilsen.
Coolen har sagt at søndagens kamp er årets viktigste.
– Ja, det viser jo at Brann nå virkelig har tatt opp kampen med Rosenborg, og det er fantastisk gøy, mener Horsens-spilleren.
Heltne Nilsen presiserer samtidig at det er igjen tre kamper å spille etter søndagens oppgjør. Derfor vil han ikke ta helt av selv om Brann skulle vinne.
– Jeg håper av hele mitt hjerte at Brann klarer det. Det er det jeg kan si om gullkampen. Men uansett hva som skjer søndag, så er ingenting avgjort, sier han.
(Saken fortsetter under):

– Sølv er en fantastisk prestasjon

– Hvis Brann ender med sølv, er det skuffelse eller en prestasjon de blir fornøyde med?
– Sølv er en fantastisk prestasjon hvis en klarer å se tilbake på hva man ville si seg fornøyd med før sesongen. Det er vanskelig å si, men håpet er der, så da er alt mulig, sier Branns tidligere midtbaneterrier.
Horsens-spilleren kommer gjerne tilbake til Bergen for å delta på gullfeiringen dersom det skulle gå veien for hans tidligere klubb.
– Jeg hadde veldig lyst til å reise hjem for å se Brann-Rosenborg nå på søndag, og skulle egentlig reise. Men vi spiller kamp selv, så da gikk det ikke. Jeg får se den på TV. Men hvis det blir gull og det lar seg gjøre å reise til Bergen, så hadde det vært veldig gøy, sier han.

Kontroversiell overgang

Heltne Nilsen, sønn av Brann-trener Lars Arne Nilsen, forsvant fra et gulljagende Bran i sommer. I ettertid har klubben erkjent at timingen ikke var bra.
– Det er jo ikke bra for oss i det hele tatt. Men dette er rett og slett en forhandlingssak. Vi greide ikke å signere ham videre. Så enkelt er det, sa Brann-trener Nilsen til Eurosport.no.
– Har det overrasket deg at det har blitt såpass mye oppstyr rundt avgangen hans?
– Nja, det er jo ikke bra for oss. Det er ingen tvil om det. Vi savner han selvfølgelig på trening og på kamp. Det har jeg også vært ganske tydelige på, til både gutta, administrasjonen og til Sivert selv. Jeg skulle gjerne hatt ham her, men sånn er det. Han er vekk, sa Nilsen i august.
Brann-sjefen mente at mye kunne vært gjort annerledes i forbindelse med at sønnen byttet klubb.
– Det er sikkert mange ting. Men jeg føler jeg skal holde meg litt lavt når jeg sitter i en dobbeltrolle som far og trener. Men jeg savner han, og nå er han vekk. Nå må vi løse livet uten han, og det tror jeg skal gå bra.
Oppgjøret mot Rosenborg vises på Eurosport Player og TVNorge søndag med avspark 20.00.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04