Tirsdag skrev Berntsen en tweet om at han mener de to gigantene skulle vært sendt av banen på tampen av 1-1-kampen.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Her er situasjonen han tar opp:
Dommer Tommy Skjerven ga gult kort til begge spillerne. Berntsen tror utfallet ville vært noe annet dersom det var snakk om to andre spillere.
– Tirsdag så jeg kamp på Nordre Åsen mellom Skeid og Vålerenga 2. Om det samme hadde skjedd med to spillere der så ville det vært gitt to røde kort. Eller hvis du ser to juniorspillere gjøre det samme, så ville nok også de fått rødt kort, sier han til Eurosport.no.
Sportssjefen er opptatt av signaleffekten dette gir.

– Vil ikke se det blant små jenter og gutter

Etter kampen smilte og lo de to veteranene til hverandre, og forklarte at det kokte i kampens hete.
I VGs På Innsiden onsdag sier Kippe at han i ettertid har reflektert over at han ikke fremstår som et forbilde i situasjonen.
– Det var ikke noe godt eksempel. Det er ikke sånn fotball skal spilles. Det koker litt, og litt passion skal vi tåle. Jeg synes det er bra dommeren ser situasjonen for hva det er i kampens hete. Samtidig skjønner jeg i ettertid at vi helst ikke skal oppføre oss sånn. Vi vil jo ikke se dette blant små gutter og jenter på fotballbanen, og man vil jo være forbilder. Akkurat der og da er det litt vanskelig å tenke på fordi det koker, sier Kippe.

– Likhet for loven

Berntsen presiserer at han forstår dommer Skjerven, selv om han er uenig i fargen på kortene.
– Skjerven er en av de beste dommerne vi har. Der og da kjente han nok på pulsen at det var det riktige å gi gult kort. Og det var en skikkelig mannfolk-kamp med høy temperatur. Jeg har sagt det flere ganger at jeg mener dommerstanden i Norge er minst like høyt som nivået på ligaen, sier han, og legger til:
– Men det må være likhet for loven. Det kan ikke være sånn at listen skal være så kamp- og dommeravhengig.
Han har ingen problem med å forstå de som situasjonen var mer kul og morsom enn noe annet.
– Det er snakk om to fysiske legender i norsk fotball. Hadde det vært en skikkelig brytekamp ville det vært spennende å se hvem som hadde vunnet. Jeg er neimen ikke sikker, sier Berntsen, og ler.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53