– Å si at at han er ute av balanse og karakterisere han som det, synes jeg er drøyt fra en trener til en annen trener, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Det ble full ordkrig både på og utenfor banen mellom Start-trener Mark Dempsey og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter forrige helgs kamp. Dempsey, som ble sendt på tribunen, angrep Fagermo verbalt etter kampslutt og mente Odd-treneren påvirket dommeren til å gi Lars-Jørgen Salvesen rødt kort. Mandag svarte Odds trener, og sa at Dempsey virket å være ute av balanse og mente han ikke påvirket dommeren. Dempsey ville ikke kommentere Fagermos utspill overfor Eurosport.no da.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55
Se praten om Brann, Start, og om Dempsey og Fagermo her. Saken fortsetter under videoen:

– Bør ikke stå å si det om en kollega

I Eurosport-programmet «Før Runden» reagerer Rekdal på at Fagermo karakteriserte Dempsey på den måten.
– Jeg skjønner at han reagerer på å bli skjelt ut. Vi må tro på det Fagermo sier, men jeg synes han går litt langt når han påstår at Mark Dempsey er ute av balanse. En trener bør ikke stå å si det om en kollega. Det tror jeg Fagermo er klar over. Der går han for langt og dette med at han finner unnskyldninger for at Start har satset for mye og ikke fått det til. Ikke prat om andre trenere. Det er en kollega, men jeg skjønner at han reagerer når han er blitt skjelt ut. Det kan han svare på, sier Rekdal.
Eurosports kommentator Kenneth Fredheim synes det er herlig med typer som Fagermo i Eliteserien, men synes ikke dette utspillet var helt heldig.
– Det er ikke veldig kollegialt. Det er litt drøyt, sier Fredheim.
Saken fortsetter under videoen:

Ser ut som et mareritt

Starts sesongstart har vært langt under forventning. Før møtet med serieleder Brann ligger gultrøyene sist på tabellen med fire poeng. Som hovedtrener er Dempsey fersk og har kun ledet Haugesund og Djurgården i en halv sesong hver. Fredheim tror presset på engelskmannen for å få resultater allerede er stort.
– Start en drøm ser allerede nå ut som et mareritt. De har hentet masse spillere. Når vi sitter litt med en fasit i hånden og ser hvordan de har opptrådt i forsvarsspillet. Det ser ut som et lag uten ledere. Det slike små tekniske typer. Det er ikke komplementære spillere som utfyller hverandre. De ser naive ut i forsvarsspillet. Det de leverte mot Vålerenga med ti mann, jeg har nesten ikke sett verre forsvarsspill, sier Fredheim.
Rekdal mener de kanskje bør se på å forenkle spillestilen litt for å ta poeng og kanskje hente inn mer rutine i sommeren. Han mener det ville være en katastrofe om gultrøyene skulle rykke ned til OBOS-ligaen.
– Det eneste Start tenker på nå er å holde plassen. Da har de reddet seg ut av en katastrofe. De har satset mye og kjøpt mange spillere. Det er masse talent der, men de har ikke klart å sette sammen et fotballag, sier Rekdal.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55