– Han er en jeg gjerne skulle sett i Rosenborg. Han er en «unsung hero» som jeg ser for meg i den ankerrollen på midtbanen i RBK, sier Gauseth i denne ukens Eliteseriepodcast uten Rekdal.
Det har lugget for Rosenborg den siste tiden, og i de to siste seriekampene har laget gått på strake tap. I ettertid har det stormet fra fansen, mens styreleder Ivar Koteng ikke ønsker å svare på spørsmål om trener Kåre Ingebrigtsen er fredet.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Christian Gauseth har sett seg ut et punkt på banen der han mener laget har en del å gå på.
– Hvis du ser på RBK-utgavene som har vært gode den siste tiden så har de hatt en spiller i den ankerposisjonen som har vært helt magisk. Se for eksempel på Ole Selnæs. I den posisjonen er det helt avgjørende å ha ekstremt gode fotballhoder, sier Mjøndalen-spilleren.
Han er skråsikker på at Valla Dønnem ville gått inn og gjort en suveren jobb dypt på RBK-midtbanen.
– Valla Dønnem hadde gjort Rosenborg bedre, det er jeg helt trygg på. For han har en fotballhjerne som fungerer på et høyt nivå at han vil løfte deres spill på en helt annen måte. Jeg kan garantere at han ville fungert i den midtbanerollen i RBK på en suveren måte.
– Det er snakk om en spiller som har spilt 13 kamper på øverste nivå i Norge?
– Jada, det er jeg klar over. Men han har bevist at han er ekte vare. Han gjør ting veldig klokt og enkelt.
Tidligere har Ranheims daglige leder, Frank Lidahl, uttalt at han forventer at andre klubber viser interesse for deres spillere inn mot overgangsvinduet som åpner 19. juli.
– Plan A er at ingen spillere forsvinner, med mindre det er en helt åpenbar sak som dukker opp. Det skal i så fall passe for både spilleren og klubben. Om vi finner ut at en eller to spillere skal videre så håndterer vi det, sa Lidahl til Eurosport.no forrige uke.
Mandag uttalte Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen at de ikke hadde noen planer om å hente spillere i sommer.
– Nei, vi har ingen planer om å gjøre noe voldsomt på markedet, sa Ingebrigtsen til VG.
Ranheim spiller to kamper mot Strømsgodset på rappen de neste ukene. Torsdag møter de i den fjerde runden av cupen, og 24. juni møter de igjen i seriespill.
Se denne ukens Eliteseriepodcast uten Rekdal her!
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38