• Se Rekdals debut som Start-trener: Start - Strømsgodset søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Start ligger på en 15. plass med kun syv poeng, hvor de har vunnet to kamper og spilt en uavgjort på deres tolv første seriekamper. Til tross for at de har sluppet inn mye mål er sportslige leder, Tor-Kristian Karlsen optimistisk.
– Skulle vi vinne noen kamper nå så er plutselig den målsettingen om å stabilisere seg en mulighet igjen. Men vi skal ikke begynne å snakke om europacuper, og å bite Brann og RBK i baken. I et kort perspektiv handler det om å utvikle klubben videre og klare seg i ligaen. Hvis det verste skulle skje, så er det ikke noen tragedie. Vi jobber videre uansett, sier Karlsen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

– Rekdal er en dyktig kampleder

Fredag forrige uke ble det kjent at Kjetil Rekdal går fra rollen som Eurosports fotballekspert til å bli IK Starts nye hovedtrener.
– Rekdal er en dyktig kampleder. Vi er i cupen også, og det står ekstremt høyt i kurs her, kanskje på grunn av manglende historie. I tillegg er det ikke noe å legge skjul på at vi har sluppet inn mye mål. Vi vet at Kjetil er en trener som jobber veldig grundig med de tingene, og at han er veldig klar og en ledertype som jeg vet at spillerne vil komme til å se opp til. Det ligger enormt mye kunnskap der som er ekstremt nytting for oss.
– Han er en profil i Norge som jeg tror tilfører oss mye kunnskap i den fasen vi er i nå. Da føler vi Kjetil er en stødig hånd som kan trygt geleide oss på riktig spor, sier Karlsen til Eurosport.no.
Både Start og Sandefjord ligger på nedrykksplass og har begge nylig ansatt ny trener. Men for Sandefjords Marti Cifuentes er nedrykk ikke greit.
  • Se Rekdals første kamp som Start-trener mot Strømsgodset 10. juni kl. 18.00 på Eurosport Player.
Saken fortsetter under videoen:

Klar for å ta over

Da Eurosport snakket med Rekdal etter at det ble bekreftet at han var Starts nye trener fortalte han at han hadde troen på å holde laget i Eliteserien.
– Jeg hadde en veldig god følelse på dette. Da vi ble enige om 2,5-årsavtale var det kjempespennende å gå for det. Det trigget skikkelig. Potensialet er enormt. Det er en ivrig gjeng med eiere som vil bygge Start opp, sa Rekdal.
– Utgangspunktet er ikke rosenrødt. Vi er på nest sisteplass og direkte nedrykk. Nesten halve sesongen er spilt. Det er 18 kamper å rykke opp på. Neste år vil det være 30 hvis vi rykker ned, sier han.
Karlsen forteller at han er lettet og glad for å ha en dyktig mann på laget.
– Jeg tror flere ser på sesongen med optimisme nå som Rekdal er på plass, sier Karlsen.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43