– Nå har Vålerenga satset stort, og i fjor økte de budsjettet kraftig. Likevel var de ikke i nærheten av lag som er tippet å være rundt dem på tabellen i Sarpsborg 08 og Strømsgodset. Det hadde bekymret meg om jeg var aktiv i Vålerenga. Der fikk de seg en skikkelig vekker, sier Eurosport-eksperten, og legger til:
– I disse kampene er de sjanseløse. De har egentlig blitt gruset.
VIF tapte 0-3 på bortebane mot Sarpsborg 08, mens de gikk på en 1-4-smell på hjemmebane mot Strømsgodset forrige runde.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Etter Godset-kampen uttalte Ronny Deila at han var bekymret over hvordan laget hadde fremstått bakover i banen, etter å ha sluppet inn sju mål på to kamper.
– Ja, det er bekymringfullt, sa Vålerenga-treneren til Eurosport.

– Blir nok stresset

Start og Vålerenga har begge tapt to kamper på rad før de møter hverandre lørdag. Rekdal tror det kommer til å sette sitt preg på kampen.
– Begge lagene er nok bekymret for å gå på sitt tredje strake tap, og det kommer til å ha noe å si for hvordan kampen blir spilt, sier han.
Rekdal er klinkende klar på hvilket lag som bør svette mest dersom det blir tre strake tap.
– Det er Vålerenga. Forventningene er mye større der, og i neste kamp møter de Molde. Et eventuelt tredje tap tror jeg vil utløse stress.
På tross av at Start har investert og hentet hele tolv nye spillere før sesongen, tror ikke den tidligere Hertha Berlin-spilleren at Kristiansand-klubben kjenner på presset helt ennå.
– De er nyopprykket og har hentet mange nye og unge spillere. Det er brukt mye penger der også, men tålmodigheten er nok større fordi de er i startgropen på prosjektet sitt.

Spår jevn batalje

Før kampen ligger Start tredje sist på tabellen med tre poeng etter tre kamper.
Vålerenga ligger med sine seks poeng på 7. plass i Eliteserien.
– Jeg tror det blir en jevn kamp, men det blir interessant å se hvordan kampbildet ser ut. Det kan bli litt spesielt om begge lag frykter å tape, og jeg tror fort denne ender med uavgjort, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
Se sammendrag fra Vålerenga - Strømsgodset her!

Pedersen-marerittet fortsetter for Vålerenga

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53