Rosenborg - Strømsgodset: 4-3
Det ble en kamp med mange mål da Rosenborg tok imot Strømsgodset i den 20. runden i Eliteserien. Det første målet kom etter 22 minutter av Issam Jebali, så satte Birger Meling inn mål nummer to for hjemmelaget. Rett før pause reduserte Strømsgodset da Mos satte ballen sikkert i mål.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Andre omgang startet bra for hjemmelaget da Nicklas Bendtner satte inn 3-1 etter kun fire minutter spilt. Men rette før timen spilt satte Strømsgodsets Tokmac Nguen fart og tuppet inn den andre scoringen for bortelaget.
Etter 65 minutter spilte Bendtner gjennom til Mike Jensen som tok ballen med seg forbi Godset-keeper Espen Bugge Pettersen og satte den iskaldt i mål. Igjen reduserte Strømsgodset.
– Hver gang vi føler at vi er inne i kampen så slipper vi inn et enkelt og lett mål og det er irriterende. Jeg føler at offensivt så gjør vi en veldig god kamp, vi gjør en kamp slik som vi ønsker og slik som vi vil spille, og da får til og med Rosenborg problemer med oss. Jeg er stolt av det offensive, så har vi masse å jobbe med på det defensive, sa Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

RBK-seier i målfest

Helland skade

Hjemmelaget hadde flere sjanser. Etter 17 minutter spilt la Issam Jebali inn foran Strømsgodset-målet hvor han fant Bendtner, men spissen klarte ikke å styre den i mål.
Minutter etterpå kom Rosenborg igjen til en sjanse. Denne gangen valgte Jebali å gjøre alt selv. Han skjøt en perle fra 20 meter som gikk i mål. Dermed tok hjemmelaget ledelsen.
Etter 24 minutter spilt måtte Pål Andre Helland forlate banen i tårer etter enda en skade. Jonathan Levi kom inn for Helland.
Når det nærmet seg pause scoret igjen hjemmelaget. Denne gang var det Birger Meling etter en pasning av den første målscoreren. Men kun minutter etterpå reduserte Strømsgodset ved Mustafa Abdellaoue og det var igjen spenning i kampen.
Lagene gikk til pause med 2-1.

Målrik andre omgang

Bare fire minutter inn i andre omgang satte Rosenborg inn sitt tredje mål for kvelden. Og denne gang var det Nicklas Bendtner som fikk seg et mål.
Men Strømsgodset var ikke klar for å gi seg og Tokmac Nguen gjorde alt selv før han tuppet den i mål.
Målfesten stoppet ikke der. Etter 65 minutter spilt spilte Bendtner gjennom til Mike Jensen som tok ballen med seg forbi Godset-keeper Espen Bugge Pettersen og satte den iskaldt i mål.
Igjen satte Strømsgodset inn en redusering etter selvmål av Andre Hansen.
Rosenborgs neste kamp er mot Haugesund søndag 2. september kl. 18.00. Strømsgodset møter Tromsø lørdag 1. september kl. 15.30. Begge kampene kan du se på Eurosport Player.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43