Eurosport

Må gjennom månedsvis med rehabilitering – dette er ulykkesfuglens hårete mål

Må gjennom månedsvis med rehabilitering – dette er Kupens hårete mål

09/04/2018 17:41Oppdatert 09/04/2018 18:52

Mandag ble Endre Kupen operert etter en skrekkskade i kneet. Nå drømmer han om å komme tilbake og spille cupfinale i 2018.

Eurosport Player: Se direkte

Direkte på Eurosport

– Jeg har satt meg et mål om å nå cupfinalen. Tenk å komme inn som innbytter der, etter å ha vært skadet i mange måneder, og avgjøre på Ullevaal, sier Bodø/Glimt-spilleren til Eurosport.no.

Det er bare noen timer siden han gjennomgikk en vellykket operasjon etter at et leddbånd i kneet røk i sesongoppkjøringen. Nå venter en rehabiliteringsperiode som han regner med vil vare i syv-åtte seige måneder. Likevel håper han i det lengste å rekke å bidra for Bodø/Glimt i 2018-sesongen. 27-åringen har for lengst vendt fokus framover.

– Operasjonen gikk helt fint. Nå handler det om å trene seg opp igjen. Man kan ikke grave seg ned, sier han.

Bildet i saken er tatt fra Kupens twitter-konto med tillatelse.

– Så tålmodig er jeg ikke

Etter en strålende sesong for Florø i OBOS-ligaen med 14 scoringer på 23 kamper i fjor ble han belønnet med en overgang til Eliteserien og Bodø/Glimt. Det nærmet seg sesongstart og slutten på en lang oppkjøringsperiode da skrekkskaden oppstod på en trening.

– Der og da var det selvsagt utrolig kjedelig. Det var som et hardt slag i trynet å få beskjeden om at leddbåndet var røket. Men nå er jeg positiv og ser bare fremover, sier han.

På spørsmål om hvor motiverende det er å tenke at neste mål er å rekke en ny sesongoppkjøring, svarer han slik:

– Så tålmodig er jeg ikke. Nå må lagkameratene mine spille seg til cupfinalen. Så skal jeg altså ha som mål å rekke den.

  • SE VIKING - MJØNDALEN PÅ EUROSPORT NORGE OG EUROSPORT PLAYER TIRSDAG KLOKKEN 19.00!

Regner med å gå lei

I ukene og månedene fremover må angrepsspilleren gjennom timesvis med alternativ trening for å bygge opp igjen muskulaturen rundt skaden.

– Om et par uker skal jeg begynne med noen "bøy og stram-øvelser". Så blir det lett jogg og sikkert mye sykling i tiden fremover, sier han.

Han er forberedt på at det kan bli frustrerende til tider.

– Øvelsene er vanvittig kjedelige, og man vil selvsagt helst spille fotball. Heldigvis får jeg hjelp av fysioterapeuten som vil dra meg opp om ting føles tungt.

– Dere kommer til å få et tett samarbeid fremover?

– Ja, og vi kommer sikkert til å ha noen fighter. Jeg har allerede bokset en del for å få ut frustrasjonen. Det kommer jeg sikkert til å gjøre mer av i tiden som kommer, sier Endre Kupen.

Video - Drømmekampen med Solskjær

00:44
0
0