Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekymret mor ga klar beskjed til Eliteserie-spiller

Oppdatert 23/08/2018 klokken 14:31 GMT+2

Etter syv hjernerystelser kan det hende at 22 år gamle Bjørn Inge Utvik må spille med hjelm resten av karrieren.

Bjørn Inge Utvik

Foto: Eurosport

  • Se Sarpsborg 08 - Kristiansund på Eurosport Norge og Eurosport Player søndag kl. 18!
SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no):
Sarpsborg 08-midtstopperen har en beintøff spillestil og har fått sin dose med smeller mot hode, tross sin unge alder. Senest mot Stabæk for tre serierunder siden fikk unggutten seg en trøkk mot tinningen.
– Nå får jeg i hvert fall bruke hjelmen i en periode fremover. Det er en sikkerhet å ha den på i kamp og trening. Jeg kommer i hvert fall ikke til å endre spillestil, for da er det bedre å bruke hjelmen, sier Utvik til Eurosport.no.
22-åringen er ennå ikke helt sikker på om han er nødt til å bruke hodeplagget på fotballbanen resten av sesongen, men utelukker ikke at det kan bli nødvendig.
– Jeg har ikke bestemt meg. Jeg kommer i hvert fall til å gjøre det foreløpig, så får vi se. Så lenge jeg føler det ikke hemmer meg så går det helt fint å bruke den, sier han.
  • Se Sarpsborg 08 - Kristiansund på Eurosport Norge og Eurosport Player søndag kl. 18!
Se intervju med Utvik her! Artikkelen fortsetter under videoen.
På spørsmål om han klarer å utøve sin fotball helt uten hindringer med hjelmen, svarer han ja. Det er snarere tvert imot, mener han.
– For min del blir jeg faktisk mer gal med hjelmen på, så da trykker jeg enda mer til. Jeg trekker meg aldri og går ofte inn med hodet først, sier han, og legger til:
– Det er vel derfor jeg har fått de smertene jeg har fått også. Derfor kan det være greit å bruke den en stund.
I både 2017-sesongen og 2018-sesongen har han brukt hjelmen. Men etter at han kom tilbake fra et ankelbrudd i fjor prøvde han seg uten hjelm i en liten periode.
Da fikk han klar beskjed hjemmefra.
  • Se Sarpsborg 08 - Kristiansund på Eurosport Norge og Eurosport Player søndag kl. 18!
– Jeg har ei mor som har sagt at den må på. I en liten periode i fjor lot jeg hjelmen ligge. Da var ikke hun veldig fornøyd, så den var kjapt tilbake. Det samme gjaldt nå etter smellen mot Stabæk.
– Jeg får beskjed av henne med en gang om jeg ikke bruker den, så om jeg bruker hjelmen slipper jeg det maset der. Så det er nok bare å bruke hjelmen, sier Bjørn Inge Utvik, som møter Maccabi Tel Aviv i Europa League-playoff torsdag kveld.
  • Se Sarpsborg 08 - Kristiansund på Eurosport Norge og Eurosport Player søndag kl. 18!
Se denne ukens Eliteserie-podcast her!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame