Lillestrøm – Sarpsborg 08 2-2:
Det ble en intenst og jevnt oppgjør mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08 på Åråsen lørdag ettermiddag.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Vertene tok ledelsen ved Kristoffer Ødermarksbakken før Joonas Tamm utlignet etter svakt keeperspill. Og det var ingen heldig dag for LSK-keeper Marko Maric. I det 54. minutt var tabbekampen komplett. Ole Jørgen Halvorsens innlegg fomlet han i hodet på lagkompis Simen Kind Mikalsen. Ballen trillet mot mål og den plukket Sarpsborg 08s spiss Ronnie Schwartz opp og satte i mål. Katastrofalt keeperspill.
– Det er lov å bytte keeper. Det er ikke formildende at han har solen i øynene. Det er utrolig klønete av Maric. Det er et helt elendig forsøk på å holde ballen, oppsummerte Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen etter den andre blemmen.
Saken fortsetter under videoen:

Maric-tabber ødela for LSK

Erlandsen: – Keepertabber

Trener Arne Erlandsen var ikke fornøyd med keeperen etter kampen.
– Det er to dødballmål. Keeper skal ta begge. Det er veldig enkelt å si det, og vi ser det, sier Erlandsen til Eurosport.
Tross to tabber viste Maric en imponerende mentalitet og kastet seg ut i situasjoner og dueller i feltet i etterkant. Det likte LSK-treneren.
– Han er involvert i de to målene jeg synes han skal rydde opp i. Det er for enkelt. Det er keepertabber, men han er tøff som går ut i boksen etterpå. Det betyr at han er modig og ikke bryr seg så mye om de to tabbene, sier Erlandsen.
Lillestrøm sikret ett poeng etter at Aleksander Melgalvis utlignet i det 72. minutt.
Saken fortsetter under videoen:

– Helt perfekt

Lillestrøm kom best ut fra start og la et press på bortelaget. I det 15. minutt kom uttellingen. Erling Knudtzon stakk ballen gjennom til Kristoffer Ødemarksbakken på sekstenmeteren.
Vinkelen ble spiss, men i debuten fra start satte kantspilleren ballen i det mot lengste stolpe og ledelse til de kanarigule.
– Morro det. Erling slapp meg gjennom helt perfekt. Så det var bare å sette den i lengste, sa Ødemarksbakken til Eurosport.

– Hva er det han driver med her?

Men Sarpsborg 08 kom tilbake. I det 27. minutt fikk gjestene frispark midt på banen. Harmeet Singh slo ballen inn i feltet. Der knuste midtstopper Joonas Tamm keeper Marko Maric i luften og headet ballen i mål. Fryktelig svakt keeperspill som fikk Eurosports kommentator Jørgen Klem til å reagere:
– Hva er det han driver med her?
– Han nøler noe fryktelig. Kommer alt for sent ut og gjør arbeidsforholdene for Tamm fryktelig enkel. Han burde vært høyere i luften når han bokset, sa ekspertkommentator Bengt Eriksen.
I det 54. minutt slapp Maric inn et nytt mål da Ronnie Schwartz utnyttet en ny blemme fra keeperen, men Aleksander Melgalvis reddet uavgjort da han kranglet inn 2-2.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52