Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund kom tirsdag med sin avgjørelse i saken. Der fremgikk det at Olsen ilegges én kamps utestengelse. Det betyr i så fall at LSK-spissen mister kommende helgs viktige seriekamp mot bunnkollega Start.
Onsdag varsler imidlertid LSK på sine nettsider at klubben har levert inn en anke. Åråsen-klubben henviser i sin redegjørelse for det de mener er forskjellsbehandling mellom Olsen-saken og saken som omhandlet Kristiansund-spiller Daouda Bamba tidligere denne sesongen.
– Ja, men hver faens gang vi skal ha straffe, får vi det ikke. Mot Sandfjord skulle vi hatt straffe, men fikk det ikke. Og denne gangen også, før jeg traff ballen, tok han foten min. Og dommerne har ikke øyne. Hva faen? Det er for jævlig, sa Bamba til Eurosport - og ble belønnet med en irettesettelse av disiplinærkomiteen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
LSK-spiller Olsen straffes med karantene for sitt utbrudd.
– Jeg er drittlei. Nå må han begynne å følge med. Jævla dommerfaen, sa spissen.

«Usaklig forskjellsbehandling»

LSK kaller sakene så identiske klubbene at den «har vanskelig for å se at det kan gå en grense mellom de to sakene».
Åråsen-klubben mener derfor disiplinærutvalget har gjort seg skyldig i «usaklig forskjellsbehandling».
«I den grad det overhodet kan hevdes å være relevante innholdsmessige forskjeller, mener vi at Bambas uttalelser er mer belastende for dommeren enn Lehne Olsens", heter det i anken.
– Vi ønsker ikke å høre slike uttalelser fra våre spillere, men vi synes det er vanskelig å akseptere at de skal få vesentlig større konsekvenser for våre spillere enn for spillere fra andre klubber, sier styreleder Morten Kokkim.
LSK skriver videre at NFF bør vente dersom det er behov for å endre praksisen på området.
«Dersom det er slik at forbundets disiplinærorganer mener at det bør reageres strengere i slike saker som denne og Bamba-saken, bør de vente til neste sesong med å skjerpe praksis. Det har alltid vært bred enighet i fotballen om at det er viktig at praksis er ensartet i en og samme sesong, og at endringer i praksis bør skje mellom sesonger», skriver klubben.
Selv om LSK anker betyr ikke det at Lehne Olsen er spilleberettighet mens
Nils Fisketjønn i NFF opplyser overfor Eurosport.no at Lehne Olsen ikke er spilleberettiget mens anken er oppe til vurdering.
– Anken har ingen oppsettende virkning. Her og nå betyr ikke det noe, da anken vil bli behandlet før neste kamp, skriver han i en SMS.

Skjebnesvangert

Det kokte på Åråsen da Olsen ble felt av Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey kort tid før pausesignalet lød i lokaloppgjøret nylig. LSK-spillerne og hjemmepublikummet ville ha straffe, men det var vinket for offside i forkant av fellingen.
Avgjørelsen var hårfint riktig, men det hadde åpenbart ikke Olsen fått med seg da han i pausen på direktesendt TV langet ut mot assistentdommeren som hadde vinket med flagget.
Det kan bli skjebnesvangert for Lillestrøm dersom ikke Olsen spiller mot Start. Åråsen-klubben kjemper for å unngå nedrykk, og Start er en av hovedrivalene i bunnstriden.
I øyeblikket har LSK tre lag bak seg på tabellen, mens Start ligger nest sist.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05