– Jeg tror vi har opplevd noe vi ikke trodde var mulig i Sarpsborg 08. Det blir sikkert lenge til neste gang, sier Amin Askar.
I Eurosports Eliteserie-podcast reflekterer og ser Sarpsborg 08-spilleren tilbake på høstens eventyr i Europa League. Sarpsborg 08 ble sist i gruppespillet, men hadde mulighet til å gå videre helt inn i den siste kampen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Askar mener sarpingene har vist at de har knekt en kode gjennom resultatene de har klart i Europa.
– Det er ikke mange lag som spiller 4-4-2 lengre. Det er en utdatert formasjon. Det er en grunn til det. Det er krevende. Man må løpe mye. Vår mal er å være Atletico Madrid og det er krevende. En kan se hvor mye de jobber. Jeg tror det er det som gjør at vi klarer å få de resultatene vi får. Vi har høyt press og er vanskelig å spille mot, sier Askar.

– Et signal til resten av Eliteserien

Kristiansunds spiss, Flamur Kastrati, har fulgt konkurrentens eventyr. Han mener prestasjonene og resultatene gjør noe med norsk fotballs anseelse, og mener dette bør inspirere andre norske klubber.
– Utrolig imponerende på alle mulige måter. Jeg tror det er et signal til resten av Eliteserien på hvordan man skal håndtere det. Det spiller ingen rolle om man heter Sarpsborg eller Rosenborg. Eller Sandefjord for den saks skyld. Ting kan oppnås med hardt arbeid, sier Kastrati i podcasten.
Eurosports fotballkommentator, Petter Bø Tosterud, tror Sarpsborg 08 kan nyte godt av resultatene i Europa League på overgangsmarkedet.
– Dette vil klubben vokse på. Nå fikk de ikke plass i Europa i Eliteserien forrige sesong, men det de har gjort i høst kan tiltrekke seg nye spillere inn til klubben. De kan få til dette og det er utrolig inspirerende, sier Tosterud.
Se hele podcasten med Amin Askar og Flamur Kastrati. Saken fortsetter under videoen:

– Etter vi slo de følte vi alt var mulig

Sarpsborg 08 hadde en lang vei til gruppespillet i Europa. Det hele startet på Island mot IBV.
– Vi startet Europa League med å bare ta en kamp av gangen og se hvor lenge det varte. Vi dro til Vestmannaeyja. Det er en øy utenfor Island. Det er et sted islendingene ikke liker å dra. Det blåste og var helt krise der. Vi vant den kampen, men de var ikke noe stort lag, sier Askar.
Neste runde ventet sveitsiske St. Gallen. Det var et helt annet nivå, mener Askar. St. Gallen snudde kampen på eget gress med ti mann, men Sarpsborg tok seg videre etter hjemmekampen.
– Etter vi slo de, følte vi alt var mulig. Da møtte vi Rijeka. Det er kanskje det beste laget vi har møtt utenom Genk. Etter det var det en fin reise. Spesielt hjemmekampene. Vi fikk utvidet stadion til 8000 og det var alltid fullt. Det var veldig rart å spille Eliteserie-kamper i mellom. Det kom bare 3000 til 4000 på tribunen. Det var litt vanskelig å balansere de to turneringene.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Ballguttene stakk av med vannflaskene

Etter seieren mot Rijeka ventet Maccabi Tel Aviv. Det siste hinderet før et gruppespill. Det ble et tøft møte på flere måter.
– I Israel var det den tøffeste kampen. Der var det grusomt varmt. Rashad, Singh og jeg satt selvfølgelig fast i tollen. Vi tre satt der i en halvannen time. Det var mange spørsmål. Resten slapp unna, forklarer Askar, og fortsetter:
– Så spiller vi kampen. Det var grisevarmt. Alle gikk for å drikke da det var stopp i spillet. Jeg spilte på motsatt side av benken. Der stjal ballguttene flaskene våre. Jeg gikk rundt der og var tørr i munnen og svimmel i en periode.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12