I siste utgave av Eurosports Eliteserie-podcast snakker Christian Gauseth, Asbjørn Myhre og Gunnhild Toldnes om hva Brann bør gjøre for å fyle tomrommet etter Sivert Heltne Nilsen.
Eurosport-ekspert og Mjøndalen-spiller Gauseth mener at serielederen må tørre å satse i jakten på en erstatter.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21

Utpeker tidligere Odd-spiller

– Nå er de i en posisjon hvor entusiasmen er gått ned litt. Da må det smelle. Jeg har stor respekt for hvordan Brann har bygget seg opp igjen – stein på stein, fornuftige, økonomiske og rasjonelle begrunnelser, men nå er de så nære et seriegull. Hvis de ikke skal satse nå, med millionene fra Heltne Nilsen-salget i banken, da vil jeg ikke høre snakk om hva som er fornuftig og ikke. Det vil være ufornuftig ikke å gjøre det.
Selv om Gauseth tror Heltne Nilsen er bortimot «umulig» å erstatte, tror Gauseth at en tidligere Odd-spiller kan være løsningen.
– Hadde jeg styrt i Brann, så hadde jeg sett til Belgia og Fredrik Oldrup Jensen. Han sitter på benken i Zulte Waregem. Å hente han inn ut sesongen kommer ikke til å koste all verden, og jeg er sikker på at han hadde vært motivert for oppgaven. Å være med å kjempe om et seriegull istedenfor å sitte på benken der nede? Å, ja!
Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre liker Gauseths forslag.
– Han er en spiller som kjenner 4-3-3 og spilte som anker i Odd. Han kunne passet bra.

– Han er ingen Heltne Nilsen-erstatter

Brann skal ha forsøkt å få Ranheim-profil Kristoffer Løkberg til å komme allerede i sommer, selv om han egentlig ikke skal slutte seg til klubben før 1. januar.
Gauseth tror ikke det er den rette måten å fylle tomrommet etter Heltne Nilsen på.
– Han er ingen Heltne Nilsen-erstatter. Han er en indreløper. Han er fantastisk til å gå opp i press og har den samme innpisker-egenskapen på trening, men han er ikke den samme typen som Heltne Nilsen
– Det blir nok heller Kristoffer Barmen som tar over den dype rollen, om de ikke får inn noe nytt. Men om han klarer å løse det på en like god måte som Heltne Nilsen, er jeg usikker på, sier Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
For med Heltne Nilsen ute og en skadeplaget Kristoffer Barmen er serielederen svært tynt besatt på midtbanen.
– De kjøpte jo inn Amer Ordagic før sesongen, men han bommet de på. Med Heltne Nilsen borte har de Barmen, Fredrik Haugen og Peter Orry Larsen. Sistnevnte kan gå inn å gjøre en jobb i Barmen-rollen, men der stopper det sånn som jeg ser det. Bak de tre er det tynt med alternativer, sier Myhre.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37