OSLO (Eurosport.no):
Tirsdag holdt Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide pressemøte i den danske ambassadørboligen i Oslo. Der ble naturligvis Nicklas Bendtner tema.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
30-åringen er allerede tatt ut til landslagets bruttotropp, og vil etter alle solemerker også bli en av de 23 spillerne som til slutt reiser til Russland. I hvert fall om man skal tolke Hareides analyse av den høyreiste dansken.
– Jeg vet hva han står for. Jeg vet hva han kan, sier Hareide.
– Nicklas har en spesiell egenskap som spiller. Han er utrolig treffsikker. Vi har hatt ham inne og sett hva han gjør på trening. Å få ham rettvendt i boks er hans største styrke, men bare å få ham spilt opp i boks gjør det farlig nesten hver gang, sier Hareide til Eurosport.no.
Les også: Røper hvorfor han ikke liker å bli kalt Lord

Europa League-kamper fikset landslagsplass

Selv om det har lugget litt for Bendtner denne sesongen, er Hareide imidlertid klar på at det ikke er prestasjonene i Eliteserien Rosenborgs spydspiss blir vurdert etter.
– Rosenborg var i Europa League i fjor, og det er i de kampene vi får se hva han klarer internasjonalt. Kampene i Eliteserien gir ikke så god pekepinn på det. Der er det veldig få kamper med den internasjonale kvaliteten. Det er noen, men det er få, sier Hareide, før han fortsetter:
– Det er kampene i Europa League som har gjort at han har spilt seg inn i landslagstroppen igjen, det var ikke det at han scoret 19 mål i Eliteserien i fjor.
I praksis betyr det at Hareide har færre arenaer å vurdere den danske 30-åringen på. Landslagssjefen mener imidlertid det ikke er problematisk.
– Jeg kjenner Rosenborg-leiren veldig godt, og har dialog med dem også. Der får jeg rapporter om at han jobber godt på trening. Vi både vet og ser hvilke spisskompetanse han har.
– Det var derfor Arsenal satset på ham en gang i tiden også. Selv om han har flakket litt rundt, av forskjellige grunner, har han fortsatt disse egenskapene. De egenskapene kan være nyttige for oss i enkelte kamper, slår han fast.
Bendtners var ikke med mot Haugesund på grunn av en skade, men er etter alt å dømme tilbake til storkampen mot Brann på søndag.
Oppgjøret vises på Eurosport Player og TVNorge søndag kl.20.
Sett denne?
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37