Populære sporter
All sport
Vis alt

Landslagskeeperen skryter av Eliteserie-klubbens signering: – Et kjempetalent

Oppdatert 07/09/2018 klokken 15:05 GMT+2

Rune Almenning Jarstein tror Viljar Myhra vil løse Strømsgodsets utfordinger på keeperplassen, men er samtidig overbevist om at Pål Vestly Heigre vil slå tilbake etter tabben mot Tromsø.

jarstein

Foto: Eurosport

SANDVIKA/OSLO (Eurosport.no): Keepersituasjonen i Strømsgodset har vært et heftig debattert tema denne sesongen.
Etter flere uheldige innvolveringer ble førstekeeper Espen Bugge Pettersen (38) vraket til fordel for Pål Vestly Heigre (23) til hjemmekampen mot Tromsø.
Men i stedet for å drepe debatten, vartet også Heigre opp med en ordentlig blemme på Tromsøs 1-1-scoring.
Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein kjenner Heigre fra tiden i Viking, og er sikker på at unggutten kommer sterkt tilbake.
– Jeg vet at Pål er sterk mentalt og at han kommer fort tilbake. Han er en super fyr og god keeper, så det takler han fint, sier Jarstein til Eurosport.no.
Han understreker at omstillingen fra å være ubestridt reservekeeper til å spille førstelagskamper er stor.
– Det er ikke lett når du plutselig får sjansen på førstelaget. Uansett hvor sterk du er i hodet og hvor god form du er, så er det noe helt annet å spille på andrelaget enn å spille i Eliteserien. Det er ikke bare lett, sier Jarstein.
– Man må spille kamper over tid for å utvikle seg og finne formen. Det er selvsagt utfordrende bare å få en kamp på et år, fortsetter han.
Med 38 år gamle Bugge Pettersen og 23 år gamle Heigre som eneste keepere i stallen, har drammenserne i lang tid vært på jakt etter forsterkninger. Det fant de i sommer i Odds Viljar Myhra.
22-åringen, som var på utgående kontrakt hos Skiens-laget, blir Godset-spiller fra 1. januar. Det tror Jarstein, som også har lang fartstid i Odd, er en god løsning.
– Viljar er et kjempetalent. Jeg har trent litt med ham når jeg har vært hjemme nå i ferien, og han har gjort det veldig bra i Odd når han har fått sjansen.
– Strømsgodset får en veldig god keeper der, og det blir spennende å følge med. Han har et potensial som er veldig stort.
Jarstein er klar på at Myhra ikke kommer til Drammen for å sitte på benken.
– Viljar bør spille førstelagsfotball i den alderen han er i nå. Han har gått gradene i Odd og utviklet seg veldig år etter år. Han har tatt veldig store steg fra første gang jeg trente med ham frem til nå, sier Jarstein.
– Det blir sikkert hard konkurranse om plassene, men de har vel en plan på det. Tre gode keepere i gruppen vil nok gjøre alle bedre, sier han.
Se høydepunktene fra søndagens målfest her:
picture

Tromsø brøt tapsrekken i en ellevill fotballkamp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame