• Lillestrøm - Sarpsborg 08 ser du lørdag 17. mars klokken 15.30 på MAX og Eurosport Player.
OSLO/ULLEVAAL (Eurosport.no): Sarpsborg 08-spilleren Kristoffer Zachariassen kom som en komet i Eliteserien i fjor, og starten på årets sesong ble ikke mindre god for midtbanesjefen. Under Sarpsborg-seieren over Rosenborg lanserte Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal bergenseren til landslaget.
– Jeg lar meg mer og mer imponere av Kristoffer Zachariassen. Han er overalt. Vinner igjen ballen defensivt, er med å skaper sjanser. Han er en meget god spiller, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
EN DAG SIDEN
Og la til:
– Han bør vurderes inn på midtbanen til det norske A-landslaget sånn han holder på nå.

– Interessant å følge

Tirsdag tok landslagssjef Lars Lagerbäck ut sine 24 utvalgte menn til privatlandskampene senere i mars. Der var ikke 24-åringen med, men etter uttaket sa Lagerbäck at det heller ikke er usannsynlig at han vil bli sett i landslagstrøye ved en senere anledning.
– Jeg så ham litt i fjor, og nå i kampen mot Rosenborg. Det synes at han har potensial, og med det året han har hatt og forsesongen i år skal det bli veldig interessant å følge ham, sier landslagssjefen.
– Hvor nær er han en plass?
– Han er definitivt en interessant spiller, men jeg kan ikke bedømme hvor nær han er landslaget.
Samtidig sier han at det er rundt 30 spillere som er aktuelle for uttak, og at Zachariassen befinner seg blant de.
– Han får vise hva han kan nå i løpet av våren, og er han skikkelig bra vil han være aktuell å ta ut i juni, sier Lagerbäck.

– Så enkelt er det ikke

Lagerbäck kommer samtidig med en pekefinger til alle som skal mene noe om landslagsuttaket.
– Det er dette jeg er skeptisk til akkurat her i Norge; så fort en spiller utmerker seg, mener man at han skal gå rett inn på landslaget. Så enkelt er det ikke i mine øyne.
Svensken sier det ikke er like mye fokus på dette i hjemlandet, og langt fra hvordan det er på Island, der han var trener før han kom til Norge.
– Jeg tror ikke man løser det slik at så fort en spiller utmerker seg, skal han inn på landslaget. Det er en begrenset tid vi har sammen som lag, og da må vi se til at det blir så bra som mulig, sier han.
Landslagssjefen påpeker at balansen mellom å velge de som har vært med før og noen som har vært med lite er viktig.
– Rører man om for mye får man ikke en kontinuitet, avslutter han.
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04