NADDERUD (Eurosport.no):
Stabæk er den eneste Eliteserieklubben som fremdeles står uten seier så langt i årets sesong. Ohi Omoijuanfo mener klubben må endre spillestilen for å sikre årets første seier.
– Vi må ta en trepoenger snart. Så det er ikke noen vits å legge skjul på det. Vi må jobbe med vårt eget spill og få opp intensiteten rett og slett, både på trening og i kampene. Vi vet hva som bor i oss så det er egentlig bare å få det ut. Jeg synes vi hadde en god start mot Godset der vi spilte veldig bra. Så har det dabbet litt etter det, sier han til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
  • Se kampen mellom Brann og Stabæk på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag 18.00!

Vil spille mer fremover

Det er også verdt å nevne at Bærums-klubben startet sesongen med tre bortekamper og har en kamp mindre spilt på grunn av utsettelse. Med sine tre poeng er kanskje ikke 14.-plassen i Eliteserien like brutal som den kanskje ser ut.
Men Stabæk-profilen er likevel ikke fornøyd med måten laget har fremstått offensivt.
– Jeg tenker at da jeg sa det så er det mer det at vi triller for mye ball sidelengs. Å spille fremoverrettet er det som er mest effektivt. Vi er ikke bare gode når ballen er oppe i lufta. Vi er gode når ballen er langs bakken og vi kan spille mer fremoverrettet, sier Ohi.
– Deler resten av laget samme mening?
– Ja, i hvert fall de offensive. Forsvaret er jeg ikke sikker på, sier Stabæk-spissen med et lurt smil.
– Men jeg tror alle er ganske klare på at det er muligheter for å spille på denne måten. Vi har analysert disse kampene og sett at det er mye rom til å spille.
Les også: Demidov møter gamleklubben: – De bør elske meg for det jeg har gjort

Endrer stil på grunn av dårlige forhold

Når Eurosport spør Stabæk-trener Toni Ordinas om hva han synes som spillerens mening svarer han følgende:
– Vi har vår egen identitet som alle andre lag. Vi er i en del av sesongen der vi vet at gresset ikke er best. Det så vi i Tromsø, der prøvde hjemmelaget å utnytte forholdene som var der. Jeg vet ikke hvordan det er i Bergen, men begge lag må nok tilpasse seg forholdene litt. På den andre siden ser vi at det er enda flere vekslinger og flere løp, så jeg tror det vil bli attraktivt for tilskuerne å følge med.
Ohi er enig i at laget har måtte endre spillestilen litt på grunn av vanskelige forhold, mer er klar på at det ikke skal bety at man skal lete etter de lette løsningene fremfor de beste.
– Det er det at man føler seg mer trygg på å spille den mer enkle løsningen. Fremover er det ofte mye folk også når ballen humper og spretter litt blir det litt ekstra touch og sprett. Men vi har kvalitetene til å spille i trange rom, selv om det humper og spretter litt. Vi har vist det før. Så det handler rett og slett om å tørre og ikke velge den enkle pasningen hver gang som ofte er fra stopper og ut til back bare, eller midtbane og ut til back bare også bare slå innlegg derfra. Vi må tørre spille gjennom Brann, sier han.
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57