Det var i denne ukens Eliteseriepodcast at Gauseth peker på det han mener har hemmet Molde over lang tid.
– Dette med å stadig endre formasjoner og spillere forstår jeg lite av, sier Christian Gauseth, i forbindelse med derbykampen borte mot Kristiansund lørdag.
Det er kun Andreas Linde og Eirik Hestad som har spilt alle Eliteserie-kampene fra start for Molde denne sesongen. Trener Ole Gunnar Solskjær har forsøkt både 4-3-3 og 3-5-2 med sitt lag.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00

Mener de bør sette et lag

Gauseth mener det går ut over lagets samhandling at de sjeldent stiller med samme mannskap over lengre tid.
– Det er rart at man ikke kan sette et lag. For meg, som er så avhengig av å kjenne de rundt meg på banen godt, så synes jeg det er rart. De stiller jo nye lag hele tiden, sier Eurosports fotballekspert om klubbens rulleringsfilosofi.
– Jeg har alltid trodd på dette med relasjoner. Dersom man spiller mye sammen så vet man hvordan lagkameratene tenker. For meg er det helt uforståelig at man ikke gjør det i MFK, sier 33-åringen, og sammenligner med FK Haugesund.
– Før sesongen så ikke mange for seg at Haugesund skulle ligge over Molde på tabellen. Jeg tror det har med at FKH har en fast stamme i laget som kjenner hverandre, og ikke Molde.

Tror laget lider

Gauseth mener laget lider under den manglende stabiliteten.
– Jeg tror de lider mye under dette. Det er hele tiden forskjellige typer, og det virker som at man leter etter noe nytt hele tiden. Jeg mener de heller burde satse på de spillerne og relasjonene man mener er best, sier Mjøndalen-spilleren, og legger til:
– Det er i hvert fall slik jeg ser fotball. Så ser Solskjær det tydeligvis på en helt annen måte.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10