Brann gikk på et bananskall da de ikke maktet å kare med seg tre poeng fra hjemmekampen mot tabelljumbo Sandefjord. Bergens-laget slet med å få spillet til å sitte, og hadde spesielt dårlig uttelling på sine mange innlegg i boksen.
På benken satt hodespesialist Azar Karadas helt til etter at Sandefjord scoret sitt ledermål, og kom på banen først i det 83. minuttet. Det får Gauseth til å stusse.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
– Det er et poeng som jeg mener er underspilt. Det var en feilvurdering av Lars Arne Nilsen å ikke sette inn Karadas mye tidligere, sier han i Eurosports Fotballrunden-sending.

– Ser det med en gang

Tre minutter etter veteranens innhopp kom utligningsmålet til Steffen Lie Skålevik, nettopp etter at Karadas vant en duell mot tre motspillere i Sandefjords 16-meter.
– Sandefjord er spesielt tafatte i egen boks. Dette var en kamp som passet Karadas helt perfekt, med en haug av innkast, cornere og andre elementer som han har basert sin karriere på. Man ser det jo med en gang han kommer på banen, sier Gauseth.
Han mener oppgaven ville blitt mye verre for Sandefjord dersom 37-åringen hadde kommet på banen tidligere.
– Han vinner duellene og skaper trøbbel med en gang han kommer inn. Om han hadde vært tidligere på banen, ville Sandefjord slitt med å plukke ut det som kom inn i deres boks. Han er en kraftspiller som skaper trøbbel. At han ikke kommer på banen tidligere er for meg en gåte, sier han.

Avviser kritikken

Overfor Bergens Tidende avviser Lars Arne Nilsen kritikken for sene bytter.
– Det er lett i etterkant å si at kanskje kunne fått et mål til om vi hadde gjort byttene før. Du vet aldri om du får effekt av å gjøre det tidligere. Jeg synes andreomgang var såpass bra at vi skulle ro det i land, sier Nilsen til avisen.
Målscorer Steffen Lie Skålevik kom for øvrig også inn fra benken. Han entret banen med tolv minutter igjen av ordinær tid.
Se sekvensen fra Fotballrunden her!

Ros fra motstander

Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen stod en knallkamp søndag. Han mener egen oppgave brått ble verre etter at Karadas ble byttet inn.
– Han har vært en god hodespiller i alle år. På Brann-målet går han vel opp og slår to eller tre av våre menn i duellen, sa Holmen Johansen etter kampen.
Gauseth påpeker at han mener Brann-trener Nilsen stort sett har truffet bra på sine taktiske disposisjoner gjennom sesongen.
– Men om Karadas hadde kommet tidligere på banen så hadde Brann slått Sandefjord, sier Gauseth.
Med to tapte poeng mistet Bergens-laget terreng i gullkampen. Senere på kvelden vant Rosenborg på hjemmebane mot Sarpsborg 08, og skaffet et forsprang på fire poeng ned til Brann på andreplass.
Sett den siste episoden av Bernt besøker?
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38