Populære sporter
All sport
Vis alt

Kriseåret forundrer på Brakka: – Det er lenge siden vi har hatt noe sånt

Jonas Bergh-Johnsen

Oppdatert 28/10/2018 klokken 15:32 GMT+1

Vi er overrasket over at ting som har fungert før ikke fungerer nå, sier Rosenborgs medisinske koordinator Haakon Schwabe.

Haakon Schwabe

Foto: Scanpix

  • Se gullkampen: Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
TRONDHEIM (Eurosport.no):
Sjeldent har et norsk fotballag hatt større skadeproblemer enn det Rosenborg har hatt denne høsten. Mot Sandefjord var ti førstelagsspillere uaktuelle (Mike Jensen var suspendert). Nøkkelspillere på rekke og rad har hanglet gjennom sesongen, noe som utvilsomt har satt sitt preg på trønderens prestasjoner i 2018.
For medisinsk ansvarlig Håkon Schwabe betyr det en høst med ekstra arbeidsbelastning, og det toppet seg med omgangssykeutbruddet i slutten av forrige uke, selv om han mener beskrivelsen unntakstilstand er å dra det litt vel langt.
– Det tenker jeg er overdrevet, men vi er nødt til å ta de forhåndsreglene vi kan, sier han til Eurosport.no.
– Det er lenge siden vi har hatt noe sånt. Det har toppet seg i enkelte perioder og da blir det veldig tydelig. Det har vært muskelskader som kom ganske samlet og da blir det følgefeil, fordi det blir større belastning på de andre spillerne, forklarer han.
RBKs medisinske apparat har fått mye skryt opp gjennom, men 2018 har blitt året for selvransakelse, vedgår Schwabe.
– Vi ser oss selv i speilet veldig om dagen, selvsagt, også er vi overrasket over at ting som har fungert før ikke fungerer. Så det er klart at vi kjører en god evaluering fortløpende nå.
– Hva betyr det, hvilke steiner er snudd?
– Det innebærer mer individuell oppfølging, behandling, undersøkelser. Økt grad av differensiering. Også må vi tilrettelegge enda bedre og være enda mer på i forkant, både individuelt og for laget som helhet, sier Schwabe.
– Har spillere spilt mot din anbefaling denne sesongen?
– Nei, det har de ikke gjort. Men når du må ta et tidlig bytte som mot LSK, så spiller Pål lenger enn planlagt. Han er klarert for kamp, det er ikke det, men vi ønsker å bygge opp gradvis. Og når han da starter med 70 min der, så er det mer enn den gradvise oppbyggingen som hadde vært helt optimal for ham.
  • Se gullkampen: Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame