Start står med fire poeng etter åtte kamper i Eliteserien, noe tidligere Start-spiller Amin Nouri synes ser brutalt ut.
– Åtte kamper og fire poeng sier egentlig sitt. De har fått veldig mange marginer imot, men når det har gått så mye imot dem så er det ikke tilfeldigheter. De har satset stort også har det kanskje ikke blitt slik de hadde håpet på. Da handler det om å snu trenden sammen, men da må man ha de riktige typene i gruppa som kan ta tak og snu det før det er alt for sent, sier Nouri i Eurosports Fotballmandag-sending.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55

Mener Start sliter med en ung tropp

Da Nouri og Vålerenga møtte Start tidligere i sesongen vant de hele 6-1. Han mener det var et ungt lag som manglet den tydelige ledertypen på banen.
– De har mye ungt, men nå har de gått den veien og satset den veien, da må de regne med at det svinger. Det gjør det med et ungt lag og nå har det kanskje svingt litt for mye enn det de regnet med at det ville gjøre med et ungt lag, sier Vålerenga-spilleren før han legger til:
– Når det går så mye imot, så lenge, blir man liggende etter fra start og det går nedover. Man blir ikke kvitt den følelsen, da handler det om å få en god opplevelse. Eliteserien er så tatt og jevn at det kan fort snu.

– Dårlig risikovurdering

Eurosports Eliteserie-ekspert, Christian Gauseth, finner flere feil når han skal analysere sesongstarten for Start.
– Man kan si mye om pengebruk og rekruttering hva gjelder Start. Men for meg skiller risikovurderingen seg ut. Altså hvor mye risiko de tar når de spiller seg ut bakfra. En ting er å gjøre feil i fotball, men når det samme skjer helg etter helg så gjør det at man ser hjelpesløs ut, sier Gauseth.
Se seansen hvor Eurosports fotballekspert kommer med flere eksempler på sin analyse her! Artikkelen fortsetter under videoen.

– De har ikke ferdighetene som skal til

Han mener Start-trener Mark Dempsey er helt nødt til å legge om måten de spiller på dersom de ønsker å ta poeng i fremtiden.
– Dempsey må se at han ikke har spillere til å spille seg ut bakfra. Det er passivt og naivt. De har rett og slett ikke ferdighetene som skal til. Det er derfor man blir slaktet helg etter helg, sier Mjøndalen-spilleren.

– Helt uforståelig

Han synes det er rart at sørlendingene ikke har gjort grep allerede.
– For meg er det helt uforståelig at dette får fortsette, for det skjer så ofte. Det er stort sett veldig like situasjoner som feller dem, og dette går bare ikke an. De har unge spillere, men dette er voksenfotball, sier Gauseth, og fortsetter:
– Man må steppe opp, se på hva man har å jobbe med, og gjøre endringer. Dette kan ikke fortsette.
Starts neste oppgjør kommer mot serieleder Brann. Deretter følger kamper mot Sarpsborg, Bodø/Glimt, Molde og Strømsgodset.
– Dette blir i hvert fall alt annet enn lett for dem. Av lagets fem neste kamper regner jeg fire av dem som klink tap, sier Gauseth.
Se sammendrag fra Odd - Start her!

Kontroversielt rødt kort da Start gikk på nok et tap

Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55