Det kom fram da rettssaken mellom Rosenborg og de sparkede trenerne startet i rettssal 310 i Trondheim tinghus mandag. Ingebrigtsen og Hoftun hevder seg ugyldig oppsagt og krever millionerstatning av sin tidligere arbeidsgiver.
I sin saksframstilling refererte Ingebrigtsen-advokat Stein Kimsås-Otterbech blant annet til korrespondansen partene imellom etter at trenerduoen fikk sparken 18. juli i fjor.
I et felles brev sendt til RBK-ledelsen fem dager senere gjorde Ingebrigtsen og Hoftun det klart at de ikke aksepterer punktene det vises til i deres arbeidsavtaler og dermed grunnlaget for at de måtte gå fra sine jobber.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04

Følte seg dårlig behandlet

Trenerduoen skrev videre at de føler seg «fryktelig dårlig behandlet» av en klubb de har «tjent trofast og lojalt gjennom mange år i ulike roller». Videre ble det henvist til de gode resultatene som er oppnådd de fire siste årene.
7. august mottok de to svar på henvendelsen fra RBK-styreleder Ivar Koteng. Han uttrykte overraskelse over at Ingebrigtsen og Hoftun bestred grunnlaget for at de måtte gå som RBK-trenere.
Videre het det i brevet som ble vist i tingretten at RBK-ledelsen ikke oppfattet duoens oppførsel som «lojal i forhold til inngåtte avtaler».
«Det er vel heller svært illojalt nå plutselig ikke å akseptere innholdet i en bestemmelse dere begge visste var en helt sentral forutsetning for klubben da begge avtalene ble inngått», het det i brevet signert av styreformann Koteng.
Striden i rettssal 310 står blant annet rundt om Kåre Ingebrigtsen kunne anses for å være «virksomhetens øverste leder» i RBK. Det hevder klubben det er grunnlag for, mens den tidligere treneren avviser dette.
Kun øverste leder kan ifølge arbeidsmiljøloven fraskrive seg sitt stillingsvern. Ingebrigtsen hadde en klausul i sin kontrakt som opphever stillingsvernet, men hevder denne er ugyldig. I det omtalte brevet av 7. august pekte RBK på at stillingsvern ikke kan gjelde for trenere i Rosenborg.

Stort medieoppbud

Det er i utgangspunktet satt av fire dager til saken, men tidsskjemaet åpner for at også fredagen kan tas i bruk dersom rettsforhandlingene trekker ut lenger enn antatt.
Ikke uventet får saken stor oppmerksomhet. Tilhørerbenkene i Trondheim tinghus var i all hovedsak fylt av journalister da rettsforhandlingene startet mandag morgen.
Åpningsdagen i Trondheim tinghus er avsatt til gjennomgang av partenes saksframstilling. Tirsdag inntar så Ingebrigtsen, Hoftun og RBK-styreformann Ivar Koteng vitneboksen.
Onsdag er det så klart for det som blir en profiltung vitneliste. Nils Arne Eggen er blant dem som da inntar vitneboksen. Det samme skal RBK-profilene Rune Bratseth, Vegard Heggem og Nils Skutle.
Torsdag avsluttes saken med prosedyrer.
(©NTB)
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12