Se sammendrag fra kampen nederst i saken.
Trønderne svarte kritikerne etter to strake tap, og kjørte til tider over Vålerenga hjemme på Lerkendal i en kamp som til slutt endte 3-0. Seieren kom likevel ikke uten en pris – Anders Konradsen, Pål André Helland og Vegar Eggen Hedenstad ble byttet ut med skade. Spesielt Konradsen hadde tydelige smerter i kneet og haltet ut midt i andreomgangen.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Trønderne åpnet fra start i forrykende tempo. Etter et snaut kvarter tok Nicklas Bendtner ballen ned på brystet og spilte videre til Anders Konradsen. Midtbanespilleren slo tunnel på Sam Adekugbe og banket ballen inn ved nærmeste stolpe. 20 minutter før pausen klinket snauklipte og selvkritiske Pål André Helland til med venstrefoten. Ballen skiftet retning i Vålerengas Daniel Fredheim Holm og satte Adam Larsen Kwarasey ut av spill. Hovedstadslaget kom mer med helt på tampen av førsteomgangen, men hovedtrener Ronny Deila så flere forbedringsmuligheter i pausen:
– Vi klarer ikke holde nok i kula selv, vi klarer ikke spille nok fremover og da tar de oss på brudd.

Helland byttet ut tidlig

Drøye halvtimen var spilt da målscorer Helland måtte gi seg. Inn kom Alexander Søderlund, mens Helland satte seg på benken med en ispose på baksiden av det høyre låret. Stjernevingen har nylig uttalt at han begynner å føle seg i skikkelig god form. Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen var ikke nevneverdig bekymret over å ha byttet Helland i førsteomgangen.
– Han sleit litt på trening med en stiv bakside, så vi tok ingen sjanser. Han er jo litt utsatt for strekkskader, sa han til Eurosport i pausen.
Ingebrigtsen var rask med å neddysse situasjonen etter kampen:
– Han trener i morgen. Han fikk det på trening og han stivna egentlig bare. Han er klar til neste match.
Hovedpersonen selv var også rolig i garderoben etter oppgjøret.
– Jeg vil ikke definere det som en skade. Jeg har slitt litt med krampe i hamstringen og måtte gå av treningen på fredagen. Da det ble verre og verre i dag var det ikke vits å risikere noe.

Mer av det samme

Andreomgangen bød på mye av det samme. Rosenborg trykket på ledet av kampens to store spillere, Nicklas Bendtner og Anders Konradsen. Og Bendtner skulle også få sitt mål. Etter drøye fem minutter av omgangen dundret Anders Trondsen fremover og gikk i bakken mot Amin Nouri i Vålerengas sekstenmeter. Det var ikke mye kontakt, men dommer Tom Harald Hagen var sikker i sin sak og pekte på straffemerket. Bendtner var iskald fra krittmerket da han trillet ballen inn bak Kwarasey i Enga-målet.
Vålerenga klarte aldri å heve seg på siste tredjedel, mens Rosenborg kunne puttet både ett og to til. Med de tre poengene gikk RBK forbi by-rival Ranheim på tabellen, som søndag ettermiddag ble rundspilt av Strømsgodset.
Nicklas Bendtner måtte nøye seg med straffescoringen, men ble kåret til banens beste på Lerkendal.
– Det var en fantastisk innsats, det er det ingen tvil om. Det er ting som vi har jobbet med som kom til uttrykk i dag, sa dansken etter kampen. Han nevnte også at han merket en annen stemning i garderoben før oppgjøret, og at han var sikker på at laget ville komme ut og fyre på alle sylindre.
Rosenborg-sjefen tok seg også tid til å hylle superdansken etter oppgjøret:
– Han betyr enormt for et Rosenborg-lag når han er sånn som dette. Han har vært sånn på trening og virkelig vært en leder for spillergruppa. Når han spiller som dette er det synd at han ikke får flere mål enn det ene. Da ser vi at han er en klassespiller.
Ingebrigtsen hadde også noen bekymringsdempende ord til RBK-fansen angående skadene til Hedenstad og Konradsen:
– De er klar til neste kamp de to der også. Konradsen fikk en smell og Vegar har en litt uggen ankel. Da han kjente litt tok vi han bare av.

Rosenborg klart best mot Vålerenga på Lerkendal

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53