Molde - Sarpsborg 08 2-2:
Molde har sneket seg sakte men sikkert nærmere Brann og Rosenborg på tabellen, og kunne for alvor sette press på gullfavorittene med seier over Sarpsborg 08. Det var en fartsfylt åpning på kampen med store sjanser i begge ender av banen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Etter å ha sett stolpen dirre to ganger uten å få uttelling løsnet det for hjemmelaget etter 17 minutter. Magnus Wolff Eikrem prikket et frispark perfekt på pannebrasken til Fredrik Aursnes som fikk stå helt alene inne i feltet, og stanget inn sitt åttende mål for sesongen.
Sarpsborg 08 ville ikke være noe dårligere. Jørgen Horn knuste Ruben Gabrielsen i lufta, og satte inn utligningen på Joachim Thomassens frispark.

Kontroversiell scoring

Sarpsborg 08s snuoperasjon var av det kontroversielle slaget. Fire minutter etter utligningen fikk sarpingene et hjørnespark de ikke skulle hatt. TV-bildene viser at det var Horn som var sist på ballen, og hjørnesparket skulle ikke blitt tildelt. På dødballen satte bortelaget inn sitt andre mål og fullførte snuoperasjonen før pause.
Moldes kaptein, Gabrielsen, nekter å bruke energien på å klage på avgjørelsene.
– Det er to dødballer hvor vi ikke følger godt med på. Jeg vil ikke stå her og klage. Vi har en hel omgang igjen å spille, sier Gabrielsen i pausen.
– Skulle de hatt de to dødballene?
– Jeg har ikke sett det i reprise. Corneren skal de i hvert fall ikke ha, men jeg skal ikke stå her og klage nå, avslutter kapteinen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Sarpsborg 08 brøt tapsrekken

Haaland ble redningen

15 minutter før full tid fikk Erling Braut Haaland det rommet han trengte. En lekker hælflikk av Etzaz Hussain la ballen til rette for Haaland som var nådeløs da han satte ballen mellom beina på Aleksandr Vasyutin i Sarpsborg 08-buret.
Det var 18-åringens mål nummer tolv i Eliteserien denne sesongen.
Molde fortsatte å presse på for tre poeng, og var nære på da Haaland kom alene med keeper fem minutter på overtid. Unggutten overlistet Vasyutin, men nok en gang var stolpen i veien, og det endte 2-2 i en publikumsvennlig fotballkamp.
– Vi er glad for prestasjonen, også vet vi at vi kunne ha scoret flere mål. Vi spiller god fotball, og da må vi være fornøyd med det, sier Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Fritt fall

Sarpsborg 08 så lenge ut til å kunne kjempe om medalje i Eliteserien, men høyt fokus på Europa League har sendt klubben i fritt fall nedover på tabellen. Sarpingene hadde ikke vunnet i Eliteserien siden seieren over Lillestrøm 12. august.
– Vi må få stoppet den blødningen på ett eller annet tidspunkt. Det har vært ganske jevne kamper en god del av de, men det har tippet den gærne veien, og noen av dem har vi tapt fortjent. Vi har ikke vært gode nok til å håndtere både europacup-spill og seriespill bra nok, sa Sarpsborg 08s trener Geir Bakke før kampen.
Og denne gangen fikk Sarpsborg 08 i hvert fall lagt press på blødningen med ett etterlengtet poeng i en tøff bortekamp.
– Vi har fått stoppet den lange tapsrekken, den blødningen der. Vi møter et Molde-lag i knallform, og det å ta med seg ett poeng fra her er ganske flatterende. Vi har marginene med oss så det dundrer etter.. Det er inspirerende å se hvor god fotball Molde spiller i dag, sier Bakke etter kampen.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12