Populære sporter
All sport
Vis alt

Kompisenes karriereråd til Helland: – Jeg hadde flirt litt

Oppdatert 11/10/2018 klokken 19:05 GMT+2

Rosenborgs Pål André Helland har kommet godt i gang med trenerkurs, men også en annen yrkesretning kan friste. Fotballkollegene rundt han er ikke i tvil om hva som vil kle trønderen best.

Helland

Foto: Scanpix

STORO (Eurosport.no):
Helland er kun 28 år gammel, men har allerede tenkte en del på livet etter karrieren.
Tidligere i måneden var han klar på at yrket som fotballtrener frister, blant annet etter å ha tatt et trenerkurs, men at han også kunne trivdes i en rolle som fotballekspert.
– Ekspertrollen er varierende, noen snakker i overskrifter i et sensasjonsjag, mens andre er mer nyanserte. Det kan være flere grunner og hendelser som fører til en situasjon der en sitter i skiten og ser ut som en idiot. Stort sett synes jeg folk er ganske flinke, men jeg føler at jeg har noe å bidra med. Jeg er ikke alltid enig med det som blir sagt. Det fine med fotball er at man kan diskutere til man blir grønn, sa Helland.
Den skadeforfulgte RBK-eren var samtidig klar på at hvis han måtte velge mellom de to yrkene, så ville han blitt topptrener.
Ikke alle Helland-kjennere er like overbeviste om at det vil være det riktige karrierevalget.
(Sjekk intervjuet her! Saken fortsetter under):

– Han skyter fra hoften dag og natt

Saint-Étienne-spiller Ole Selnæs delte garderobe med Helland frem til overgangen til fransk fotball i 2016.
24-åringen mener rollen som fotballekspert er skreddersydd for sin tidligere lagkompis.
– Det kommer ikke som noe sjokk på meg hvis han blir fotballekspert. Han skyter fra hoften både dag og natt. Jeg blir egentlig overrasket hvis han ender opp som noe annet enn fotballekspert. Han passer som hånd i hanske, smiler Selnæs.
– Han har snakketøyet i orden?
– Ja, det tror jeg alle vet. Det skytes løst og fast der rett som det er.
(Sjekk intervjuet her! Saken fortsetter under):

Får støtte: – Rask i replikken

Alexander Sørloth slenger seg på den samme konklusjonen, og er skråsikker på hvilket av yrkene som ville passet trønderen best.
– Jeg tror han i hvert fall kunne gjort det bra som ekspert. Det er det ikke noen tvil om. Han er rask og fin i replikken, så jeg tror han kan egne seg som det. Fotballtreneryrket er vel kanskje litt tøffere, men ekspert vet jeg definitivt at han kunne vært god som, fastslår Crystal Palace-spilleren.
– Du hadde sittet og sett på?
– Ja, sikkert flirt litt også. Han hadde gjort seg der, humrer Sørloth.
Even Hovland har kun vært i Rosenborg i et halvt år, men har allerede fått med seg Hellands talenter.
– Det ser i hvert fall ut som at han sikler etter å bli ekspert når han ofte uttaler seg. Det kan hende han skal bli det, for han passer nok fint inn i den jobben, sier Hovland.
– Det kan godt hende han blir trener også. Jeg har sett at det går an å kombinere. Det blir spennende å se hva han velger.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame