For en uke siden gikk Odd på sitt første nederlag i Eliteserien siden 1. juli. Den ubeseirede rekken stoppet på ti kamper. I hjemmemøtet med TIL kunne Skien-laget juble for tre nye poeng.
Avgjørelsen falt etter 56 minutter. I kjølvannet av Vebjørn Hoffs frispark styrte Gamst Pedersen ballen i eget nett via stolpen. Det skjedde etter at veteranen var i en duell med Odd-backen Martin Broberg.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
(Se video av Bakenga her – saken fortsetter under):

Muligheter

Det ble oppgjørets eneste nettkjenning, men begge lag hadde nok sjanser til å score flere. Med et kvarter igjen testet Broberg skuddfoten, men avslutningen gikk rett på Gudmund Kongshavn.
Like etter fikk Tobias Lauritsen ballen fra Joshua Kitolano. Odd-innbytteren hadde god tid, men holdt ikke roen og sendte lærkula over. Det var en stor sjanse som ble misbrukt.

Reaksjonsredning

Så viste Sondre Rossbach at han også kan være en matchvinner i Odd-buret. Ut av ingenting kom Mushaga Bakenga alene med målvakten, men Rossbach lot seg ikke friste til å legge seg ned. Han ventet lenge nok til å kunne redde avslutningen fra kort hold.
Det var ikke mye å melde om fra førsteomgangen. Den største sjansen sto Hoff for. Kongshavn slo unna headingen som kom.
Med tre kamper igjen ligger Odd på 6. plass med 40 poeng. Tromsø, som har tapt seks av sine ti siste kamper, er nummer ti med 33 poeng.

Bakenga-skade

Like før slutt var det uhyggelige scener i Skien. Mushaga Bakenga gikk ned for telling etter en duell i boksen. Spilleren ble liggende og hadde tydelige smerter.
Etter hvert kom det en båre på banen for å frakte angriperen av.
26-åringen holdt seg lenge til ansiktet og så ut til å ha det svært vondt. Da han ble fraktet av banen dro han drakten over ansiktet.
Eurosport.no blir fortalt at Tromsø frykter at spilleren kan ha røket akilles.

Bakenga ut på båre i bortetap på Skagerak Arena

(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27