Strømstad, som står med over 200 kamper for Sørlands-klubben, er tilbake i rollen som spillerutvikler.
Det bekrefter Start selv på sine hjemmesider fredag.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
– Det er kjempegøy å komme tilbake til Start, og å få være med i denne gruppa her. Det er jo fotball jeg kan, og det har vært den største delen av livet mitt, så da er det gøy å få muligheten til å bidra her, sier Strømstad.
Dermed blir Strømstad den andre klubblegenden som returnerer til Start i 2018. Også Erik «Myggen» Mykland ble ansatt som spillerutvikler da han returnerte i juni.
Strømstad spilte sin siste kamp som aktiv for Start i 2012. Utviklingsleder i klubben, og tidligere lagkamerat med Strømstad, Atle Roar Håland, er fornøyd med tilskuddet.
– Fredrik er en veldig fotballklok person, med enorm erfaring. Han har spilt her i mange år, han har vært proff og han har spilt landskamper. I tillegg er han en ekte starter, han har har gått gradene her fra han var tre-fire år. Det er stort for klubben å få ham på plass igjen der han hører hjemme. Det er mange spillere som kommer til å nyte godt av det han har å dele.
Strømstad er ansatt i en deltidsstilling da i tillegg kommer til å fortsette i sin nåværende jobb i solskjermingsfirmaet Recto.
Den nå 36 år gamle sørlendingen debuterte for Start i 2001, og ble raskt en publikumsfavoritt. Han var sentral da laget tok sølv i Eliteserien i 2005, og fikk samme år sin debut på det norske A-landslaget. I 2008 ble han proff i franske Le Mans. Strømstad var i sin periode i Frankrike to ganger på lån tilbake til Start før han trappet ned satsingen i 2012.
– Jeg tror det var viktig å gjøre noe annet enn fotball etter karrieren, å få prøve noe nytt. Men nå var tiden riktig for å komme tilbake. Jeg synes det er spennende det som skjer i Start nå, mye de nye eierne, det som skjer i utviklingsavdelingen, ja egentlig i hele klubben. Jeg håper jeg kan bidra med min erfaring, og at jeg kan hjelpe unge talenter til å realisere sine drømmer, sier Strømstad.
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10