• Se Rosenborg – Sandefjord på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag fra kl. 17.30!
Hjemmekampen mot RB Leipizig ble en en ny, tung kveld for Rosenborg i Europa League. Etter de to første gruppespillskampene er fasiten null poeng og 1-4 i målforskjell.
– Vi ser at det er kjempestor forskjell på Europa og Eliteserien, de ble fullstendig avkledd. Og akkurat nå synes jeg Rosenborg er ganske langt unna å være klar for spill i Europa, sa tidligere RBK-profil Steffen Iversen til Adressa etter kampslutt.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Rini Coolen har av mange, deriblant Kjernen, blitt lansert som en het kandidat til å få trenerjobben på permanent basis etter jobben han har gjort siden han tok over etter Kåre Ingebrigtsen.
Iversen er klar på at gårsdagens forestilling ikke styrket Coolens kandidatur, og stiller seg kritisk til at klubben i utgangspunktet kvittet seg med «Bruttern» midt i sesongen.
– Det klarer jeg ikke skjønne. Det virker tankeløst, sa han til Adressa.
Iversen mener at RBK heller burde latt Ingebrigtsen sitte ut sesongen, for så å tatt en ny evaluering.
Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim skjønner at Iversen stiller spørsmålstegn rundt behandlingen av Ingebrigtsen.
– Man må ha respekt for vurderingen, men jeg ble ekstremt forbauset over tidspunktet. Det var aldeles underlig, bare dager før Europa League-kvalifiseringen. Ingebrigtsen hadde tatt tre strake ligagull og hatt sukess i Europa. Det eneste logiske hadde vært å la han sitte ut sesongen.
Likevel vil ikke Fredheim si at avgjørelsen var direkte feil.
– De har tross alt overtatt ledelsen i Eliteserien, og Europa League klarte de å kvalifisere seg til.
Men i likhet med Iversen mener Fredheim at RBK virker langt unna nivået som kreves i Europacup-sammenheng.
– Det de leverte i går var skremmende. De møter et B-preget Leipzig, som åpenbart var på et helt annet nivå. Det så ut som de spilte på hjemmebane i en treningskamp. RBK har ikke lykkes i det hele tatt med å ta steg internasjonalt, og at Kåre forsvant har nok ikke hjulpet.
– Han virket å ha veldig fokus på å utvikle seg for å prestere i Europa. I fjor handlet mye om å øve seg på å spille på en måte som ga Europa-suksess, og det fungerte jo ganske bra. I år virker de å være langt unna, avslutter Fredheim.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53