OSLO/LILLESTRØM (Eurosport.no):
Lillestrøm har vært i den øverste divisjonen i Norge siden 1975. Etter forrige serierunde og tap mot Start endte klubben på direkte nedrykksplass.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Det bekymrer mannen som har ikonstatus på Åråsen.
– Det er tungt! Jeg synes det er forferdelig at situasjonen er blitt sånn at klubben har havnet i situasjonen som er. Og for byen Lillestrøm, for pensjonistene, for folkene i Lillestrøm, de er veldig opptatt av dette. Det er mye snakk nå, og det er klart at i motgang er det lett å kritisere. Men jeg synes ikke det er noe moro i det hele tatt å se tabellen, og se hvordan det går med klubben nå, sier Bård Bjerkeland til Eurosport.no.
– Hvordan vil det være for byen hvis Lillestrøm rykker ned?
– Da vil det nok være en del gravøl rundt om kring. Og veldig mye snakk. Det vil være tungt. Tyngre for oss eldre karene enn de yngre. Det er mye følelser ute og går.

Forstår supporterne

Da spillerne ankom treningen onsdag ble de møtt av et banner med følgende tekst:
«Blø for: Logoen, Drakta, LSK, Romerike, Byen, Stoltheten».
Se bildet av banneret her (saken fortsetter under):

lsk

Foto: Eurosport

Frode Kippe sier til Eurosport.no at et slikt syn har fungert som en konstant påminnelse for spillerne.
– Det gjør vel at vi ikke klarer å få den tabellposisjonen ut av hodet vårt. Vi tenker på det 24/7 egentlig. Det er tungt å få det ut av hodet akkurat nå.
Bjerkeland, som ble kåret til årets spiller i norsk fotball av VG i 1989, forstår supporternes frustasjon.
– Ja! Det virker som det ikke kun er jeg som savner den råskapen, og det å hate og tape, yte litt, klubbfølelse, sier Bjerkeland.
Se reportasjen fra Lillestrøm(saken fortsetter etter videoen):

– Tung tid

56-åringen mener mye har forandret seg på Åråsen.
– Stod du ikke på, og ofret ikke det du skulle for klubben og for spillerne, og for folk i Lillestrøm, så fikk vi høre det like mye på utsiden av banen som vi kanskje fikk høre det i garderoben og av enkeltspillere.
Bjerkeland har forståelse for at spillerne, trenerene og teamet er inne i en tøff tid, men er klar på hva som må til for å redde tilværelsen i Eliteserien.
– Det er nok en jævla tung tid nå. Men det er egentlig bare én ting å gjøre, og det er å bare brette opp ermene. Det skal svi å møte Lillestrøm nå. Det gjorde det før, men mye av den sviheten å møte Lillestrøm nå tror jeg ikke det er så mye snakk om.
– Mer trøkk og oppofrelse?
– Ja! Og at spillerne plager hverandre, og skriker til hverandre, og sånt. Jeg har vært på noen kamper og hørt. Jeg hører ingen skriking til hverandre, om noen er forbanna eller noen ting. Det mangler den siste lille gnisten om Lillestrøm var kjent for.
– Så det handler om råskap og tøffhet?
– Ja, mye det! Du kan ha en dårlig dag på fotballbanen, men løpe det greier du uansett. Det var mye av mottoet til Lillestrøm. Og å stå på og kjempe for hverandre.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05