– Det er to ting jeg er spesielt glad for: vi klarte å gi noe tilbake til byen, og vi så endelig ut som oss selv igjen.
Det sier Sarpsborg 08-leder Thomas Berntsen etter torsdagens 3-1-seier mot Genk i Europa League. For etter åtte strake tap var det de færreste som hadde forhåpninger om en festforestilling mot det belgiske storlaget.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55
– Det er deilig å få en bekreftelse på at vi fortsatt er et veldig godt fotballag, sier Berntsen.

– Blir som å gå inn på et diskotek og snu i døra

Sander Berge uttalte etter kampen at Sarpbsorg 08 var den tøffeste motstanderen han hadde møtt i årets sesong. Det får ikke Berntsen til å ta av.
– Vi har først og fremst veldig respekt for de andre lagene i gruppa. Det er store klubber, men vi kan ikke tenkte så mye å det. Jeg hater å prate om budsjetter og sånt – det blir litt som å gå inn på et diskotek for å sjekke damer for så å snu i døra fordi du ser at det er mange kjekke gutter der.
Og legger til:
– I vårt tilfelle blir det litt som at en treer skal klare å få med seg hjem med en tier. Det er jo alltid en mulighet, humrer Berntsen.
Nå tror han, i likhet med Amin Askar, at laget kan avansere fra gruppespillet. Malmös 2-0-seier mot Besiktas gjør nemlig at samtlige lag i gruppa står med tre poeng etter to kamper.
– Nå slo vi Genk som kanskje er det beste laget i gruppa. Det gjør nok at vi blir tatt veldig på alvor av Malmö.
Men Berntsen tror folkefester som gårsdagen kan løfte laget i alle hjemmekampene.
– Vi har mulighet til å vinne alle hjemmekampene, men må ikke tenke at det er noe som vil skje av seg selv. Vi har også mulighet til å ta poeng borte også. Likevel kan det også skje at vi ender opp med tre poeng til slutt. Det er så mange bra lag. Men ser vi ut som vi gjorde i går, er muligheten absolutt til stede. Vi har ikke tenkt på hvor mange poeng vi må ha for å gå videre.

Hyller byens frivillige

Berntsen var også, både før og etter kampen, opptatt av å hylle de frivillige som stod bak den festen som ble servert på Sarpsborg Stadion.
– De frivillige har jobbet knallhardt for å få alt klart, så at det endte opp med en fullsatt fest er vi ekstremt glade for.
– For dere må jo ha tjent en god del penger på dette også?
– Pengene er ikke mer enn noen hyggelig bieffekt. Det er ikke det vi fokuserer mest på. Her handler det fortsatt om å fylle opp kiosken med varer og tjene penger på den måten. Vi er i en situasjon nå hvor det ikke er de økonomiske insentivene vi tenker mest på. Det handler i hovedsak om klubben, byen og de frivillige.
– Det at dere ligger litt i ingemannsland i serien, betyr gårsdagen at dere vil prioritere Europa i enda større grad?
– Vi må prioritere serien for å overleve der. Vi må ha tre poeng til, minst. Det er viktig for oss, avslutter en nøktern Berntsen.
Sett denne?
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04