BERGEN (Eurosport.no): Bergen er i likhet med i helga badet i sol, men dagen derpå oppleves likefullt som en ekte blåmandag på Brann stadion. Både resultat og de elendige baneforholdene svir for klubbens daglige leder, Vibeke Johannessen.
– Det er ikke noe kjekt å snakke om og noe vi selvsagt skulle vært foruten. Det eneste vi kunne gjort var å sette på varmekablene tidligere. Det gjorde vi ikke, det var en feilvurdering og det er vi helt ærlige på, sier hun til Eurosport.no ute på gressmatta.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Bare timer etter gårsdagens mye omtalte kamp er baneforholdene betraktelig bedre når Eurosport inspiserer gresset sammen med Johannessen. Det har ikke vært like kaldt natt til mandag, etter at søndag var det Bergens Tidene omtaler som det kaldeste oktoberdøgnet i Bergen på 21 år.
– Det var i alle fall så kaldt at det preget banen vår, og det er kjedelig og ekstra ergerlig etter at det var strålende forhold her så sent som lørdag. Det kan hende at den nye tribunen gjør den delen av banen kaldere, siden den blir liggende i skyggen, men det vet vi ikke med sikkerhet.
– Det hjelper altså med varmluft, sand og duk på kort sikt, men ikke å sette på varmekablene?
–Det tar flere dager før du får effekt, de ligger et stykke ned i jorden og kommer gradvis sterkere. Det ble prioritert å gjøre andre tiltak som gjorde at det ble bedre, men det var ikke nok til å få gode baneforhold, dessverre, forklarer Johannessen.
Se Bendtners reaksjon etter kampen (artikkelen fortsetter under):
Den daglige lederen sier kostnadene knyttet til å slå på kablene ikke var av avgjørende betydning.
– 60-80 000 hadde det kostet og vi tar naturligvis det med i vurderingen. Det var ikke prioriteringen denne gang, men en vurdering av en værmelding som sa sol og at frosten ikke skulle prege banen. Hadde vi visst at den ville påvirke spilleforholdene hadde vi selvsagt slått dem på før.

Tar ingen sjanser

For å sikre seg mot en gjentakelse av søndagen tar nå Brann alle forholdsregler.
– I tida framover setter vi på varmekablene i god tid. Nå har vi satt dem på for å få gode treningsforhold i slutten av uken og når Strømsgodset kommer på besøk på søndag.
I mars ble seriestarten mellom Ranheim og Brann utsatt grunnet en knallhard og ujevn Extra Arena i Ranheimsfjæra. Det irriterte Ranheim-leiren kraftig, og deriblant daglig leder Frank Lidahl – som var ute med stikk i retning Bergen på sosiale medier i går.
Les mer her: Ranheim-sjef med stikk til Brann etter skandalekampen
– Jeg har ikke sett hva de har sagt. Men der var det vel annerledes i og med at banen var kupert og dommeren mente det var fare for spillernes sikkerhet, svarer Johannessen.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53